Ny VM-medalje!

Beste Norske VM noensinne!

Publisert

Både Wingsuit Acrobatics og Performance Flying har blitt hoppet ferdig i årets VM. Akrolaget med Espen Fadnes, Amber Forte og Andreas Håland Hemli, har hentet hjem sølv til Norge. Det norske landslaget vant faktisk 5 av 7 runder, men havnet relativt betydelig på etterskudd i runde 2, og lå da på fjerdeplass i konkurransen. De norske heltene avsluttet allikevel sterkest av alle på de siste fem rundene, og det holdt til en sølvmedalje.

Når vi også fikk våre første verdensmestere i Freefly noensinne, ender vi opp med ett gull og ett sølv i årets VM. Dette gjør VM 2021 til det beste mesterskapet for Norge noensinne. Vårt beste resultat tidligere var VM i 2018, da Espen Fadnes tok gull i Wingsuit Performance, og Zion tok bronse i Freefly.

Remi Damgaard har også blitt ferdig med sine 9 hopp i Wingsuit Performance. Remi var helt oppe på topp 10 av 35 deltakere, men havnet i problemer i runde tredje runde 'Time'.

«Det som skjedde er at det lå en sky i en lavere høyde, til høyre for min bane i det jeg exitet fra flyet. Jeg oppfattet den ikke som en trussel for fri sikt til referansepunktet jeg skulle fly mot. Men, det ble den faktisk. Den kom i veien når jeg var halvveis ferdig i banen. Referansepunkt og området rundt var ikke synlig. Skyen beveget seg raskt med vinden mot venstre. Jeg har 300 meters avvik å gå på i en slik situasjon før det gis poengtrekk for lane violation. Jeg kom 311 meter ut når jeg fløy i blinde før jeg svingte brått tilbake igjen i det jeg fikk fri sikt igjen.Å rase fra 10. til 18. plass føltes som en kald knyttneve i mellomgulvet. Skit happens….Motgang gjør meg sterkere. Sånn er jeg satt sammen. Jeg kommer tilbake igjen med tid og stund.» -Remi Damgaard.

Wingsuit performance var ekstremt jevn på midten av tabellen. Det skilte under 10 poeng mellom 10. og 21.-plassen. 18. plassen til Remi er nøyaktig midt på tabellen.

Utsnitt av resultatene fra VM
Utsnitt av resultatene fra VM
Powered by Labrador CMS