Vil du ha ansvaret for den daglige driften av Tønsberg Fallskjermklubb?
Vil du ha ansvaret for den daglige driften av Tønsberg Fallskjermklubb?

Tønsberg søker daglig leder

Audun Wik gir seg etter 6 sesonger

Publisert

Tønsberg fallskjermklubb søker ny daglig leder, etter at Audun Wik gir seg i stillingen når året er omme. Her følger stillingsannonsen, fulgt av litt utdypende ord fra styreleder Rune Aune, og Audun selv.

Stillingsannonse DL TøFSK

Tønsberg fallskjermklubb trenger ny daglig leder, med tiltredelse senest 01.01.2022.

Dette er jobben for deg som liker utfordringer. Du må:

 • elske fallskjermsporten
 • ha ambisjoner om å videreutvikle klubben
 • være solid på det fallskjermfaglige
 • kunne minst basics om økonomi og regneark
 • ha energi til å holde på noen år
 • evne å lede både stab og medlemmer
 • tåle lange og mange arbeidsdager i sesong
 • se langt fram for å ta de riktige beslutningene, mange av dem med korte tidsfrister
 • ikke ha beslutningsvegring
 • være løsnings- og samarbeidsorientert
 • stå i og håndtere konflikter
 • manøvrere i de komplekse rammevilkårene på Jarlsberg
 • bo eller bosette deg i nærheten

TøFSK har sesong fra slutten av april til medio oktober, og vi gjør ca 18.000 sloter i løpet av året. De siste årene har vi vært den nest største klubben i Norge.

For 2022 vil klubben ha en robust struktur, der det operasjonelle rundt elever, tandemer, infrastruktur, arrangementer, materiell og fly løses av andre personer enn daglig leder.

Du får god innføring / opplæring og support så lenge du trenger det.

Lønn etter avtale

Passer du til beskrivelsen, eller nesten? Ta en prat med styreleder Rune Aune.

Styreleder utdyper

-Drift av en klubb er mer enn hva en person kan klare alene. Så en daglig leder må klare å være koordinator med de frivillige kreftene som alle fallskjermklubber trenger for å overleve. Klubben planlegger å få på plass mennesker til flere ansvarsroller, som for eksempel en kursansvarlig. En annen rolle som er på tegnebrettet, er events-koordinator. Denne skal kunne sette rammer, og publisere invitasjoner, påmeldinger, få tak i coaches etc. Forhåpentligvis kan disse rollene være mer eller mindre selvgående. Klubben jobber med å få en bedre og tydeligere struktur på frivillige. Styreleder har vært veldig aktiv i samarbeid med daglig leder, spesielt i koronasesongene. For eksempel i arbeid med økonomi. Dette vil en ny daglig leder også kunne få hjelp til. Det er nok også mulig å få litt mentor i Audun fremover. Han forsvinner ikke helt ut av klubben. Noe av det aller viktigste er å bo i nærheten. Maks 30-45 minutter i bil. Det er avgjørende med tilstedeværelse, for eksempel når man skal vurdere vær.

Audun forteller om jobben

Audun selv sier at jobben han har gjort, har vært mulig fordi han har vært i en fase av livet hvor det har vært mulig å ha fullt fokus på klubben. Han har voksne barn, og bor alene. Det er ikke nødvendig å jobbe like mye som han, for å være en god DL, men Audun tror ikke det er noe for småbarnsforeldre allikevel.

- Blir det ikke litt som å hoppe etter Wirkola, å ta over etter deg Audun?

- Vi må bare få tak i en som ikke vet hvem Wirkola er. Og Wirkola er jo uansett ikke relevant i dagens skisport, så det må nye krefter til for å løse oppgavene uansett, svarer Audun kontant.

- Hva har vært mest givende i årene som daglig leder?

- Å skape aktivitet. For eksempel å sette sterkere fokus på idrett og få opp elevtallet. Men det aller mest givende er egentlig bare å se fornøyde medlemmer.

- Hvordan ser du for deg din videre rolle i klubben?

- Jeg vil gjerne være med videre som super-frivillig. Det er det god plass til i klubben. Men da som en av mange, i stedet for den med det øverste ansvaret.

Samtalen med Audun stikker heretter av i en lang snakk om FS2020-prosjektet, og suksessen de har oppnådd. Og mulige planer videre for idrettssatsingen i Tønsberg. Det kommer nok mere om dette i frittfall i løpet av vinteren.

Andre om Auduns innsats

Audun har vært daglig leder i seks sesonger, og får gode ord fra sine kollegaer.

Siri Victoria Lund var HL i 2018 og 2019, og omtaler Audun som en mann med stor arbeidskapasistet. "Han har tatt ansvar for mer enn det en DL skal, og har stilt seg til rådighet mer enn man kan forvente".

Ellen Aasgaard har vært styremedlem i fire år, hvorav 18 måneder som styreleder. Også hun har vært fornøyd med Audun. «Det er en stor personlig sorg at han skal slutte, fordi jeg liker å samarbeide med han. Og så er det synd for klubben som mister en fantastisk dyktig daglig leder. Han er en mann som gir absolutt alt, mye mer enn forventet, og som alltid er tigjengelig.»

Som daglig leder kan du organisere deg til en arbeidsdag på stranden, hvis du har lyst til det.
Som daglig leder kan du organisere deg til en arbeidsdag på stranden, hvis du har lyst til det.
Powered by Labrador CMS