Styreleders hjørne

Høst 2021

Publisert

Jeg vil starte med å gratulere Zion og WS Acro laget med gull og sølvmedaljer i VM i Russland. Jeg er rett og slett utrolig imponert over prestasjonene deres!

At Norge har lag og enkeltutøvere som presterer helt i verdenstoppen innen fallskjermsporten er ingen selvfølge i et land med en relativt kort høysesong for fallskjermhopping. Idrettssatsingen i F/NLF har de siste årene hatt et kjempe oppsving og vi har i dag totalt 17 utøvere på landslag i freefly (FF), vertical formation skydiving (VFS), formation skydiving (FS), wingsuit performance og wingsuit acro. I tillegg satses det også innen tunnelflyging. Det er viktig for fallskjermsporten at vi bruker av fellesskapets midler for å understøtte landslagsutøvernes internasjonale idrettssatsing og for å arrangere nasjonale konkurranser da det er dette som er med på å definere fallskjermhopping som en idrett. Opphenget i Norges Idrettsforbund gir oss legitimitet til å bedrive sporten vår. Det var derfor svært gledelig å oppleve et rekordstort NM på Bjorli i sommer med masse idrettsglede, og mange potensielle fremtidige landslagsutøvere. Det er på sensommeren i tillegg startet et initiativ for å undersøke om det er stemning for å ta opp igjen konkurranser i norgescup.

Det nærmer seg sesongslutt for fulldriftssesongen hos de store klubbene og som fagsjefen skriver så later det til at dette blir en svært bra sesong totalt sett, men foreløpig er tallene litt opp og ned avhengig av klubb. Jeg håper at tallene bedrer seg for de som ligger litt bak etter 2.kvartal når vi gjør opp status i desember, og vil minne alle dere som har startet fallskjermkarrieren i år om at det pågår hopping ut året i de mindre klubbene. Mangler du et par hopp for å nå A-lisensen er det en glimrende anledning til å oppdage en ny klubb!

Mvh

Espen Finne

Konstituert styreleder F/NLF

Powered by Labrador CMS