Styreleders hjørne

Vår 2022

Publisert Sist oppdatert

Det kommende året blir spennende på mange måter. Det kan se ut som at vi endelig er tilbake til tilsynelatende normale tilstander når det gjelder sosial omgang og reiseaktivitet. Det medfører forhåpentligvis en mer normal sesong for alle klubber med fulle fly hele sesongen, uten korona-restriksjoner, og det trengs hos flere av klubbene. Selv om de større klubbene har gjort det bra aktivitetsmessig de siste to årene så er det flere av de mindre klubbene som har slitt med restriksjonene når det gjelder å ikke kunne fylle opp de mindre flyene som benyttes der. Jeg registrerer derfor med glede at flere av de mindre klubbene er godt i gang med hoppingen allerede.

En annen positiv effekt av at samfunnet går mot normalt igjen er at det kan planlegges og arrangeres boogier uten å måtte ta stor risiko for kansellering og økonomiske tap. Åpningen i reiserestriksjoner gjør det mulig å hente inn utenlandske (og norske) coacher til boogier, planlegge med fulle fly og mange personer sammen på hoppfeltene, i tillegg til et og annet festlig lag. Dette gleder jeg meg til og er spent på hva klubbene slipper av events de neste ukene frem mot sesongåpning.

Bortfall av reiserestriksjoner medfører også at norske hoppere igjen kan dra utenlands å hoppe og jeg er meget spent på å se effekten av dette på det nasjonale aktivitetsnivået. Har de store klubbene fått etablert seg med nye høye aktivitetsnivåer og kommer de mindre klubbene etter nå som de kan hoppe for fullt, eller går innenlands aktiviteten noe ned fordi flere velger å gjøre hoppene sine i utlandet?

Jeg håper at mange av våre ferske hoppvenner fra de to siste årene benytter muligheten til å kunne dra utenlands med å delta på landslaget i Freefly, Zion, sin Freefly Basic på Skydive DeLand. Der vil det være mulighet for å banke rust og spisse skillsa litt før sesongen for alvor starter innenlands. Landslaget i FS, Agera, holder sin basic camp på Jarlsberg litt ut i juni og det ryktes også at landslaget i VFS, Blue Pelican, skal holde samlinger innenfor sin gren. Alle campene vil være en god arena for å for spisse formen frem mot deltakelse i rekrutt/nybegynner klassene i norgesmesterskapet på Voss i starten av august. Jeg anbefaler alle ferske hoppere å delta der da det er både en god anledning for å reise til et nytt hoppfelt, treffe nye hoppvenner, ytterligere læring og vennskapelig konkurranse samt hyggelig samvær på kveldene.

Jeg ønsker alle en meget god hoppsesong i 2022, Blue Skies!

Espen Finne

Styreleder F/NLF

Powered by Labrador CMS