Track Attack 2021, over Jarlsberg
Track Attack 2021, over Jarlsberg

Track Attack 2021

Årets beste tracking-event

Publisert

Track Attack ble startet opp for noen år siden, med målsetning om å være Norges beste event for vinkelflyging. Dette er ikke for nybegynnere. Tønsberg fallskjermklubb er kjent for å ha et stort trackingmiljø. Det var veldig mange interesserte i år, og organisatorene måtte stenge påmeldinga, da taket på 30 deltakere var nådd.

Anna Moxnes har rapportert om et utrolig hyggelig event. Gjennom flere år har hun vært med på å coache både på Track Attack, men også på mindre events for hoppere på lavere nivå. Og i år var det mange av de sistnevnte som hadde tatt steget opp til å kvalifisere seg for toppnivået på Track Attack. Det var flere gode hoppere, som førte til mulighet for å organisere flere store og gode grupper.

Årets event var utfordret med koronareiserestriksjoner for organisatorer. Normalt har de verdensklassecoacher fra utlandet med på laget. Men i år ble det stort sett norske.

-Vi børstet støv av Arne Helge Andersen, og fikk med noen veldig gode hoppere som ellers har mindre erfaring med å coache. Alle gjorde det kjempebra, sier Anna Moxnes.

Hvorfor er tracking gøy?

Jeg stiller spørsmålet, fordi jeg ærlig talt ikke vet så mye om tracking.

-Tracking, eller angle jumps, er bevegelse. Det er det nærmeste jeg kommer følelsen av å faktisk fly, sier Anna. -Man flyr omtrent som i fugleformasjoner. Dessuten er det et veldig fint sted hvor freeflyere og formasjonshoppere kan møtes. Det er på mange måter en mellomting mellom alle frittfallsdisipliner.

Powered by Labrador CMS