Tracking er utrolig moro, men det er lurt å gå frem på riktig måte for å lære det.

Du vil begynne med tracking?

Her er noen ting du bør tenke på før du setter i gang.

Publisert

Tracking er utrolig moro og det er lite som slår en solnedgangstrack med en god gruppe venner. Likevel er det viktig å forstå at tracking kan innebære stor risiko, både for de innad i gruppen og for resten av løftet.

Her er noen ting du bør tenke på før du blir med på et trackinghopp.

Har du skillsene som kreves for å gjennomføre et trackinghopp?

Før du begynner å tracke bør du opparbeide deg gode mageflyvingsskills. Kan du ligge på level med andre på mage? Kan du nærme deg formasjonen på en trygg måte? Kan du bevege deg rundt på mage og samtidig være på level? Kan du gjøre en god separasjon hvor du har god kontroll på retningen du flyr i samtidig som du har oversikt over luftrommet rundt deg? Vær ærlig med gruppen og den som skal lede hoppet slik at du ikke blir med på et hopp du ikke har forutsetninger for å klare.

Har du kunnskapene som kreves for å tracke?

Vet du hvor level er i tracking? Hvordan går du frem for å fly inn i sloten din? Hva er en quadrant? Hva gjør du dersom du ender opp bak eller under formasjonen? Bruk gjerne en coach eller instruktør med god peiling til å hjelpe deg på veien, eller foreslå for klubben din at du ønsker at det holdes seminarer om tracking under eventer eller værholdinger.

Forstår du risikoene tracking medfører?

Hva kan bli konsekvensene av å ligge bak og prøve å nå inn til formasjonen? Hva skjer om du faller av, og hvor befinner du deg da i forhold til jumprun? Tracking innebærer høy fart. Hva skjer om man krasjer i disse hastighetene? Har du tenkt over utelandingsmulighetene eller hvor du flyr dersom dere må trekke høyt for å nå tilbake, uten å risikere å fly tilbake til de neste gruppene?

Tracking er veldig moro, men ikke hopp over stegene i progresjonen og rush for å komme i gang. Ved å sette seg inn risikoene og hvordan man kan unngå de, samt tilegne seg ferdighetene og kunnskapene man trenger, blir det både moro og trygt.

Powered by Labrador CMS