Ny propell og ny motor

Flyet er endelig tilbake!

Tromsø fsk har hatt fly til reperasjon i 8 måneder

Publisert Sist oppdatert

I september 2020 fikk flyet til Tromsø fallskjermklubb et hardt møte med flystripa. Ingen personer ble skadet, men det ble omfattende skader på flyet. Hele motoren måte sendes til USA for undersøkelser. Den kunne allikevel ikke reddes, og flyet har nå fått helt ny motor, og helt ny propell, til en prislapp på 700.000 kroner. Flyet var heldigvis forsikret.

Bilde fra uhellet, september 2020

Utskiftningene har ført til en del fordeler. Blant annet er det satt inn en tre-blads propell, som gir mindre støy, og mer fart. I tillegg kan den nye motoren gå på vanlig blyfri bensin, som både er billigere, og mer miljøvennlig.

Men fremfor alt er klubben bare glade for å ha fått flyet sitt tilbake. Siden september i fjor, har klubben måttet leie inn helikopter, eller reise rundt i andre klubber for å få hoppet.

-Det er viktig med et tilbud for fallskjermhoppere i Tromsø. Det har vært veldig vanskelig uten fly, sier Erlend-André Kronstad Gaare, styreleder i Tromsø Fallskjermklubb.

Tromsø fallskjermklubb klare for løft igjen!

Klubben vurderte sterkt om de skulle kjøpe nytt fly, i stedet for å gjennomføre den dyre reparasjonen. Men landet til slutt på at reparasjon allikevel var det beste. Mest fordi det er et fly de vet de kan få reparert, og gjennomført service på i Norge.

Video fra første hoppedag med flyet tilbake fra reperasjon

Powered by Labrador CMS