Zion
Zion

ZION ER VERDENSMESTRE!

Norges første lag-gull er i boks!

Publisert Sist oppdatert

Onsdag den 18. august, har Zion blitt verdensmestre i freeflying. Det ble gjennomført fem runder tirsdag og to runder onsdag. Zion vant intet mindre enn alle rundene! Nå blir det Ja vi elsker, og gull til Norge!

Kristian Moxnes er med på telefon fra Sibir. Dette har han drømt om siden han begynte å konkurrere for 17 år siden. Hans tidligere topp var sølv under VM i 2008, sammen med Skywalkers. Deretter pensjonerte han seg som landslagshopper. Delvis. Han stilte opp da Berserk trengte en reserve til VM i 2014, og fikk en delt 4. plass. Og da Zion trengte en erstatter, stilte han også opp. Det førte til World Cup gull i Arizona i 2019. Det var knyttet stor spenning til utviklingen på verdensplan mellom 2019 og 2021. Det har vært pandemi, og man har hatt langt færre muligheter til å måle lagene opp mot hverandre i to hele år. Zion viste at de har mestret dette best av alle.

Poengtabell for VM i freefly 2021
Poengtabell for VM i freefly 2021

Anna Moxnes og Andreas Mosling sin fallskjermhistorie er tett knyttet opp mot hverandre. De har hoppet på lag sammen i Zion lenge, og vunnet NM 7 år på rad. Første gang Zion deltok i VM, fikk de 6. plass i Chicago 2016. I forrige VM, i Australia 2018, rykket de opp til en bronsemedalje. Tre år senere står de nå altså helt på toppen av pallen, som verdensmestre.

Frittfall kommer tilbake med bilder fra premieutdeling, når den er gjennomført. I mellomtiden kan du se alle Zion sine konkurransehopp her:

Bonusvideo, fordi han ellers alltid er bak kamera:

Powered by Labrador CMS