Julian Frayne, Kjetil Viste Levik, Nadia Jørgenrud, og Kristoffer Thorstensen. Kristoffer Øverli Andersen er også med på laget
Julian Frayne, Kjetil Viste Levik, Nadia Jørgenrud, og Kristoffer Thorstensen. Kristoffer Øverli Andersen er også med på laget

Agera tok medalje i Dubai

Det nye FS4 landslaget markerer seg i sin første sesong

Publisert

Agera er i Dubai, og har konkurrert i Dubai International Parachuting Competition (DIPC). Dette er sjette utgaven av en konkurranse som har holdt svært hæyt nivå, og er prestisjefylt. I år var de alle beste ikke med, og det åpnet døren for et sultent ungt norsk landslag.

Det viste seg tidlig at Spania var dominerende. Men bak spanjolene ble det tett mellom Canada, Italia og Norge. Agera inntok andreplassen i starten av konkurransen, foran Italia. Men etter en uheldig tredjerunde, falt de ned til en delt tredjeplass med Italia. Deretter klatret de sakte men sikkert opp mot Canada igjen, og forviste Italia til en mer og mer sikker fjerdeplass. En runde før slutt var Agera to poeng foran Canada, på sølvplass. Dessverre fløy Canadierne overbevisende til slutt i konkurransen, og de sikret seg jump-off. Der var canadierne igjen sterkest, og Agera måtte se seg fornøyde med en bronsemedalje.

Dette er allikevel den første norske medaljen i en stor internasjonal konkurranse på mange år. Og det nye norske landslaget har god grunn til å være stolte av seg selv. Poengsummen er noe lavere enn den de fikk på norgesmesterskapet. De kommer allikevel hjem med en medalje, og en viktig erfaring rikere.

Agera over palmen i Dubai
Agera over palmen i Dubai

Hvis vi ser tilbake på historien, kan man legge merke til en morsom detalj. Agera står igjen med et snitt på 15,8 over 11 runder. Norges forrige landslag, x3M4s, fikk faktisk også 15,8 i sitt første store internasjonale konkurranse som landslag, på VM i 2010. Og hvis vi ser enda lenger tilbake fikk faktisk også Arcteryx nøyaktig 15,8 på sitt første VM tilbake i 2004. 15,8 er altså intet mindre enn en norsk tradisjon. Der hvor 15,8 ble endestasjonen for x3M4s, var det bare starten på et veldig godt presterende lag for Arcteryx. Uansett har Norge markert seg på den internasjonale scenen igjen, etter lang tids fravær.

Agera har lovet å skrive en rapport i forbindelse med julekalenderen, så det kommer mer info fra hovedpersonene selv senere!

Frittfall gratulerer med medaljen!

Powered by Labrador CMS