Agera over ørkenen i Eloy, Arizona.

VM 2022: Agera

FS-landslaget Agera skal delta på sitt første VM. Til tross for utfordringene de har møtt på de siste månedene stiller de med godt humør.

Publisert

Agera har trent og konkurrert sammen som lag siden 2019. Deres første internasjonale konkurranse var European Skydiving League i Belgia samme året. I 2020 ble de tatt ut som landslag i FS. Etter en covid-preget start dro Agera til Dubai International Parachuting Championship i 2021, hvor de tok bronse.

Første VM

Agera deltar i VM for første gang i år. Det ser de frem til.

- Det blir gøy å trene side om side og konkurrere mot verdens beste fallskjermhoppere.

De trekker frem at det er en egen stemning når flyet er fylt med lag som vil ut å prestere på sitt beste.

- Samtidig er alle venner på bakken med mye smil, erfaringsutveksling og nye bekjentskaper på tvers av nasjonene.

Ikke de beste forholdene for treningshopping.

Målet til Agera under VM 2022 er å bygge konkurranseerfaring, fokusere på egen prestasjon og prestere det så godt de kan. FS, eller formation skydiving, som Agera konkurrer i er den største frittfallgrenen i årets VM med over 20 påmeldte nasjoner. I FS danner man formasjoner på magen. Det er om å gjøre å danne flest formasjoner på 35 sekunder, som teller fra første person forlater flyet

Utfordrende VM-forberedelser

På grunn av uforutsette hendelser stiller ikke Agera med komplett lag, men har fått med FS-legende Carl-Erik Tuv som reserve. Sammen har de flydd tre dager i tunnel og de har reist til Arizona i god tid for å trene før konkurransen som starter kommende fredag.

Humøret er bra og Agera finner alternative måter å underholde seg selv på.

I september dro Agera til Skydive DeLand i Florida for å forberede seg til VM. Her møtte de på orkanen Ian som satte en brems på treningen. Treningen i ørkenen i Eloy har til nå bydd på tornadovarsel og flom. Likevel er humøret til gjengen i Agera på topp.

- I Eloy priser de pakking etter skjermstørrelser, så for å spare litt på kronene håper vi HI kan hurtigbehandle 5 disp-søknader om downsizing.

Grunnet det dårlige været har de gjort flere lavløft i Arizona enn hele sesongen på Tønsberg, og de håper dette kan styrke disp-søknadene deres.

Powered by Labrador CMS