World Cup og EM i vingedrakt

Mens EM og World Cup i artistiske grener og formasjonshopping foregikk på Voss, deltok Andrii Gryshchenco og landslagsutøver Remi Damgaard i Wingsuit Performance i Tjekkia.

Publisert Sist oppdatert

Siden mai 2022 har Remi slitt med en skulderskade, som har holdt han borte fra effektiv performance-trening. Han forteller at han det siste året har siktet på bedre tider og trent målrettet i samarbeid med ortoped og fysioterapeut for å bygge opp skulderen igjen.

- Jeg følte det var riktig å prøve å gi full gass under NM 2023.

NM gikk fint og da bar det videre til World Cup og Europamesterskap i Tjekkia. Her var målet til Remi å få målt seg mot de beste i verden, og samtidig se om skulderen holdt.

- Jeg var uten tvil rusten etter over et år uten skikkelig wingsuit performance trening.

Siden han ikke deltok i VM i Arizona i 2022, var han ranket og startet som nummer 34 av i alt 47 deltakere. Etter å ha klatret oppover havnet han til slutt på 25. plass i World Cup, og i EM, med 36 deltakere, på en 16. plass. Remi forteller at dette føltes helt greit.

- Målet mitt med lite treningsgrunnlag var å prøve å komme sånn midt på treet resultatmessig denne gangen. Måloppnåelse ble det.

For Andrii Gryshchenco ble det sølvmedalje i speed i EM.

Andrii tok sølv i EM i speed.

- For meg er det en enestående prestasjon, selv om det var konkurrenter som fløy mye raskere enn meg. Dette gav meg mersmak på å forbedre ferdighetene mine.

Andrii er opprinnelig fra Ukraina, men på kort varsel fikk han representere Norge i dette mesterskapet. Han forteller at han er svært takknemlig for denne muligheten og støtten han har fått fra NLF, Marius Sotberg, Knut Lien, samt fra Remi Damgaard.

Remi forteller at det morsomste for han ved å delta var det totale stemningen og det å gå inn i konkurransemodus.

- Fullt fokus på oppgavene, få nok søvn, hvile, mat og drikke, og le mye er essensielt for å lykkes.

Fullt fokus er særlig viktig i den nervepirrende overgangen fra vertikalt til horisontal flyposisjon. En liten feil i den brå overgangen kan ifølge Remi enkelt føre til flatspinn og ta taper man raskt hastighet og energi, og det blir vanskelig å orientere seg.

- Man må gå “ballsy, all-in” og gi litt F med full gass i noen sekunder og beholde troen på seg selv.

Nå som det ser ut til at skulderen til Remi holder, er det dette han skal gjøre frem mot VM 2023 i Israel. Det skal trenes jevnt og trutt fremover forteller han.

- Gleder meg stort til dette og har lovet meg selv at jeg skal demonstrere i praksis at trening faktisk virker.

Både Remi og Andrii forteller at det var litt kluss med uenigheter om regelbrudd og enkeltes fokus på å finne smutthull i regelverket la en litt anspent stemning over konkurransen. Begge skryter likevel av gjennomføringen av eventet.

Powered by Labrador CMS