"Shit, wow, for en utsikt" sier Elisabeth om ørkenen Arizona. Dette er første gang hun hopper utenfor Norge.

VM 2022: Aviatrix

Rekruttlandslaget i freefly, Team Aviatrix, er på sin første internasjonale konkurranse. Kanskje som første rene jentelag i freefly i et VM?

Publisert Sist oppdatert
Stine Solberg, Elisabeth Viken & Kristine Langeland Foss.

Til tross for at de er jenter med store personligheter og sterke meninger ble laget ironisk nok stiftet fordi de ikke turte si noe annet enn ja når Anna Moxnes ba de bli med på NM i 2018. Stine og Kristine siden den gang deltatt på samtlige NM. Det har vært vanskelig for de å finne en dedikert person til med samme ønsker og mål om satsing før Elisabeth Viken sa ja til å bli med på laget i sommer.

Første VM

Selv om Aviatrix har noen år i sporten er de likevel det laget med desidert minst erfaring i VM i friflyging. Dette mener de gir de noen fordeler også, blant annet at de ikke har noen forventninger.

- Vi ser på det som en treningscamp, nyttig erfaring og en opplevelse. Vi skal kose oss og ha det skikkelig gøy! Erfaringene vi gjør her vil vi ta med oss videre til neste sesong og videre trening og konkurranse.

Konkurransen i friflyging består av obligatoriske- og frie runder, totalt syv runder. Det er en artistisk gren hvor man skal vise en stor bredde av ferdigheter, bruke alle aksene og dimensjonene i flygingen sin.

- Det vi liker best med freefly er at vi kan være kreative og lekne.

Anna og Zion har vært gode forbilder og venner for Aviatrix. De skulle gjerne ønske Zion ikke gav seg med konkurranse helt enda, og skulle gjerne delt denne opplevelsen med de. Samtidig gleder de seg til å bli bedre kjent med de andre lagene som deltar, både for Norge og de andre nasjonene.

Fra det vi kan finne ser det ut som Aviatrix er det første rene jentelaget som har deltatt i VM i freefly noensinne.

Kommentar fra redaktør

Redaktøren i Frittfall er en av medlemmene i Team Aviatrix. I et lite miljø som fallskjermmiljøet har man ofte flere roller, og det er derfor viktig for meg at dette kommer tydelig frem.

Powered by Labrador CMS