Fremtidens fallskjermfly?

Knut Lien gjorde for kort tid siden første fallskjermhopp fra batterielektrisk fly.

Publisert Sist oppdatert

Da Knut Lien overhørte at det var mulighet for å få fly med elektrisk fly under Luftsportsuka, luftet han tankene om å hoppe fra det uten at han trodde det kom til å bli en realitet. Likevel tok det ikke lang tid før en risikoanalyse og sjekkliste var utarbeidet og innen et par timer var han på vei opp i flyet.

Det er tidligere gjort hopp fra et fly driftet av solcellepanel og det finnes en elektrisk caravan, men dette kan se ut til å være verdens første hopp fra batterielektrisk fly. Elflyet Velis Electro, var i følge Knut moro å hoppe fra, men et veldig lite fly å komme seg utav.

- Ellers er det jo å håpe at dette bare er et lite første steg og at vi kan komme dit hen at vi kan benytte elektriske fly i vår aktivitet på en helt annen måte i overskuelig fremtid.

Knut tror bruken av elektrisk fly kan bety mye sett fra et samfunnsaspekt. Slik fallskjermhopping er i dag er det en del forurensing, både i form av drivhusgasser og støy. I tillegg vil det bety mye for fallskjermsporten økonomisk, da det er både billigere å drifte og vedlikeholde.

Og når kommer kassen for første hopp fra batterielektrisk fly?

- Skal vel finne en anledning.

Powered by Labrador CMS