Bergen Fallskjermklubb

20. desember: Årsrapport 2021

Publisert

2021 tyvstartet med innhopp allerede på nyttårsaften, men på samme måte som i 2020 satte Covid restriksjoner sitt preg på sesongen. Kursene som var ment å holdes i januar og februar måtte begge avlyses i likhet med den årlige PÅKEboogien som er en av BFSKs viktigste tradisjoner. Både styremøter og årsmøtet ble holdt digitalt noe som er svært ubehagelig for klemmesugne fallskjermhoppere. Et av de mest leste dokumentene dette året har ikke vært håndboken som vi alle elsker men, pdf`en: retningslinjer_for_gjennomføring_av_fallskjermhopping_under_covid_versjon_1.8 Et lite plaster på såret var at vi på vår første tur til Voss, og for første gang på mange år, kunne bruke det islaget Vangsvatnet som både rullebane og landingsområde.

Vi måtte vente helt til April før det ble løst litt opp på restriksjonene og vi kunne la elevene fra vårt første kurs dette året kaste seg ut over Bergen. Vi hadde tre kurs i 2021, med til sammen 19 elever. 17. mai gikk som vi håpet og vi fikk igjen gjennomføre årlige demo, Vi hoppet ut over sentrum og landet i Lille Lungegårdsvann foran feststemte Bergensere. Ikke så mange som vanlig, men i alle fall noen.

Demo med Bergen Fallskjermklubb sitt flagg
Demo med Bergen Fallskjermklubb sitt flagg

Sommeren ga oss en del hopping men det langt fra å stilne suget så vi hadde rekordinteresse for påmelding til NM på Bjorli hvor vi stilte i klassene FS8, FS2 og Wingsuit. Så her ble det skrevet historie for BFSK som aldri før har hatt NM deltakere i Wingsuit eller FS8. Som etterspill av NM har der blitt interesse for FS trening i vindtunnelen så vi håper det blir ny deltakerrekord for BFSK i NM 2022 og at vi stiller enda flere.

Flyet vårt har hatt lite nedetid i år, men på grunn av nevnte utfordringer klarte vi ikke å utnytte den fantastiske sommeren vi hadde til det fulle og vi har hatt langt mindre hopping en det vi tradisjonelt sett har hatt i sommermånedene. Den eneste nedetiden Malvin har hatt i år var i november da Malvin ble utstyrt med nye flotte bensintanker. Tallene vi har i år er langt fra det vi ønsker oss og vi håper at det neste året skal være en skikkelig opptur.

Vannlanding
Vannlanding

Hopp 2019 - 1166

Hopp 2020 - 644

Hopp per 1.desember 2121 - 630

Aktive medlemmer hoppet 2021 - 104

Powered by Labrador CMS