André Bach, vårt naturlige valg inn på laget.

Blue Pelican om André

Publisert

Da Vegard trakk seg fra Blue Pelican for et drøyt år siden var det ingen tvil om hvem som skulle inn. Tilbudet gikk umiddelbart til evigunge (fyller 50 år i 2021) André Bach. Og det er det flere grunner til.

Først og fremst er han en utrolig flyger. Han plukker opp skills som om han fortsatt er i tenårene, og vi mistenker det er en effekt av et liv fylt med toppidrett. Nivået og potensialet var på plass. Men vel så viktig så føltes André allerede som en del av laget i kraft av sitt bidrag og engasjement som frivillig støtteapparat for laget. Han hadde allerede bidratt med treningskompetanse, tatt laget med på trening med turn landslaget, Mari Asp (se hans egen artikkel) laget spannung treningsprogram til alle, skaffet oss treningstime med turnlegende Espen Jansen, hjulpet såre kropper med sin fysiotarapaut kunnskap og mye, mye mer. Helt uten å forvente noe tilbake. Han var vår største fan og en del av laget allerede.

André lærer Derek turn
André lærer Derek turn

For de som ikke kjenner til André, han er en legende innen sporten! Både vår sport, base hopping og turn! Kort oppsummert. Han har 30 års fallskjerm jubileum neste år og gjorde sitt første hopp på Æra i 1992. Han startet å hoppe base i 1995. Med en slik fartstid så er det ikke uvanlig å miste oversikt over hvor mange hopp man har, men han anslår selv at han har 1300+ hopp fra fly og garantert fler basehopp en hopp fra fly! André er en av grunnleggerne av Norges Baseforbund og Oslo Base (har medlemskap Oslo Base #1) Han har flere verdensrekorder i basehopping og står bak filmene 1st Base og 2nd Base.

André har viet det meste av livet sitt til idrett. Han har vært landslagsutøver i turn, junior og senior norgesmester - begge samtidig. Han er utdannet fysioterapeut, med idrettsmedisinsk videreutdanning, pluss en cand.mag i idrett og friluftsliv fra Norges Idrettshøgskole. Han har vært turntrener, høgskolelærer i turn, og motorikk trener. Og for et par år siden vant han veteran VM og ble internasjonal mester i veteran-turn klasse 45-50 år.

Dobbel Bach-lengs saltomortale
Dobbel Bach-lengs saltomortale

André, vi er så heldige som har deg som lagkompis. Vi gleder oss så vanvittig til sommeren å få banket hopp. Nå satser vi på at 2021 blir en bedre sommer enn 2020. Vi skal hoppe mer, og forhåpentlig miste færre GoPro kameraer i skjerm så vi får sett alle hoppene på video. ;-)

MVH

Øyvind, Sondre, Derek og Kristian

Powered by Labrador CMS