Thomas Larsen, Isak Amundsen, Øivind Krageboen, Tommy Botten, Frank Dehli og Therese Tilrem.

Nordisk og Norsk mesterskap i skjermflyging

Det Svenske Fallskjermforbundet arrangerte i samarbeid med Stockholm Fallskjermklubb åpent Nordisk Mesterskap i skjermflyging 13.-14. juli. Seks nordmenn dro til naboene i øst for å konkurrere mot hverandre i NM og mot svensker, finner, dansker og new zealandere i åpent nordisk.

Publisert

Det er tre år siden sist det ble arrangert Nordisk Mesterskap i skjermflyging. Målet med konkurransen er å kåre nordisk mester, utvikle og spre informasjon om fallskjermhopping i Norden. Samtidig vil man dele erfaringer og styrke samholdet mellom nordiske fallskjermhoppere.

Fra Norge deltok seks utøvere. Fire av utøverne, Øivind Krageboen, Therese Tilrem,Tommy Botten og Frank Dehli, har erfaring fra tidligere konkurranser i skjermflyging, mens Thomas Larsen og Isak Amundsen stilte for første gang.

Til tross for utfordrende vindforhold begge dagene ble det gjennomført fire av ni runder, to i presisjon, en i fart og en i distanse. Med minst en gjennomført runde i hver disiplin er dette gyldig konkurranse og Norgesmesterskap.

Distanse

I distanse er målet å oppnå lengst distanse etter å ha dratt vann over ponden og passert et sett bøyer som markerer starten på banen. Etter fem forsøk, derav tre avbrutte i flyet på grunn av ugunstig vind briljerte Frank og Øyvind med - merkelig nok - identisk distanse på 85.45 meter og gull i Norsk mesterskap. I nordisk var finnene overlegne og tok de tre pallplassene.

Speed

Speed handler om å passere gjennom banen på kortest mulig tid. Her var forholdene krevende og flere deltakere fikk smake på vannet i ponden. Tommy seilte inn til en knepen seier etter flere omhopp og tekniske feil, mens Thomas og Øyvind hang rett etter.

Tommy Botten kom på første plass i speed.

Presisjon

Forholdene var noe bedre for presisjon, som var den første grenen som ble gjennomført. Målet her er å dra vannet i 50 meter for så å treffe en markert boks på 1x1m. Også her briljerte Øyvind med gull i norsk og nordisk. Frank tok norsk sølv og nordisk bronse, mens Thomas hang rett bak og fikk norsk bronse. Frank fikk også den uoffisielle premien for å krangle mest med dommerne i denne grenen.

I sammenlagt lagkonkurranse tok det Norske laget med Frank, Tommy og Øyvind en knepen andreplass bak finnene, og med god margin til våre svenske naboer på tredje.

Følg med på Canopy Piloting Norge om du vil henge med denne gjengen. Neste planlagte tur er åpent dansk mesterskap 26. august.

Powered by Labrador CMS