Pallen fra FS-8 2018. Seven Lords and a Lady burde vært med på bildet
Pallen fra FS-8 2018. Seven Lords and a Lady burde vært med på bildet

Har du en NM-medalje du ikke vet om?

Det er faktisk ikke umulig.

Publisert

Under NM 2018 på Voss var det fire lag med i FS-8. Laget Blokktett fra Tønsberg fikk flest poeng, og fikk stå øverst på pallen. Men hele laget ble dopingtestet etter siste runde. Og to av lagets medlemmer testet positivt for metylheksanamin.

Jeg var selv på laget Blokktett. Og jeg har 100% tillit til at mine lagkamerater ikke prøvde å jukse med vilje. Men denne saken dreier seg ikke om doping i seg selv, men om manglende informasjon i etterkant av dopingdommene.

Reglene sier at dersom to fra samme lag tester positivt, skal laget som helhet diskvalifiseres. Og vi ble diskvalifisert. Men dette fikk jeg ikke vite gjennom noen som helst offisiell informasjonskanal.

Min første reaksjon var at jeg ble veldig skuffa over at jeg måtte høre det via rykter, og andre hoppere. Jeg tok kontakt med en representant fra styret, og fikk vite at styret hadde bestemt at de ikke ville lage en sak ut av det, fordi de hadde stor sympati med de dømte. Altså hadde også styret tillit til at dette var uten overlegg.

Seven Lords and a Lady, under trening i Spania
Seven Lords and a Lady, under trening i Spania

Den eneste offentlige informasjonen på hvem som egentlig vant, er begravd i årsrapporten. Til og med på NLF sine hjemmesider, står blokktett i skrivende stund som norgesmestere fra 2018.

Kjetil Nordin

Men selv om det er fint, og også nødvendig, å ta hensyn til hopperne som testet positivt, er det også en klart riktig og viktig diskvalifikasjon som ble gjennomført, helt i tråd med reglene. Den eneste offentlige informasjonen på hvem som egentlig vant, er begravd i årsrapporten. Til og med på NLF sine hjemmesider, står blokktett i skrivende stund som norgesmestere fra 2018. Det samme gjelder for nmfallskjerm.no.

Det er dritkjedelig å måtte få en medalje i posten. Men det er da bedre enn å ikke vite at man har vunnet en medalje i det hele tatt. Jeg møtte en hopper for to-tre uker siden som ikke en gang visste at hun hadde tatt offisielt sølv, før jeg bekreftet at vi ble diskvalifisert, og hun hadde rykket opp fra bronse til sølv. Det finnes også hoppere på laget som endte på fjerdeplass, som ikke har en eneste anden medalje fra NM fra før, og er snytt for sin eneste ene.

Og derfor presenterer jeg herved den offisielle resultatlisten fra FS-8 2018:

  1. Noize 8, 27 poeng
  2. Sølvtø(Y), 26 poeng
  3. Seven Lords and a Lady, 5 poeng.

DSQ. Blokktett.

Jeg regner med at medaljer kan etterbestilles fra NLF. Selv har jeg stolt gitt min videre til en god venn som fortjente den.

Lykke til til alle lag i årets NM. Og sjekk en ekstra gang før du spiser eller drikker noe, eller tar medisiner. Det er dessverre veldig fort gjort å bryte regler uten å vite det, og det kan virkelig skje hvem som helst.

Powered by Labrador CMS