Camilla Marnor på innhopp på Osen.

Flying Chicks 2022

Nok en gang har vi gjennomført Flying Chicks på Østra Æra, og for en boogie det ble. Takket være Pinse helgen, ble årets boogie 1 dag lengre enn vanlig, og damene fikk hoppen enda mere enn tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 02.16 rundt lunsj begynte deltagere og organizere å strømme til på årets Flying Chicks, og de ivrigste begynte rask å hoppe i grupper. Med fjorårets boogie, som dessverre regnet litt bort, friskt i minnet var det viktig for oss å sørge for at deltakerne fikk hoppe så lenge det var forhold til det. Med norsk sommervær vet man aldri, og forholdene kan skifte raskt og være uforutsigbare.

Men dette viste seg å være en ubegrunnet bekymring under årets boogie. Med været på vår side, fikk deltakerne hoppet så mye de bare orket og vi gjennomførte alle planene for en strålende hopp langhelg.

Etter hoppingen på fredag ble det tradisjonen tro gjennomført Chick Race i regi av Eivind Giske, sammen med sine mannlige medhjelpere. Dette er en uhøytidelig og morsom lagkonkurranse for at damene skal bli bedre kjent med hverandre. Med fire forskjellige poster hvert lag skulle innom, var det et varierte oppgaver å løse hvor lagene måtte jobbe sammen og spille på hverandres sterke sider. En stor del av konkurransen går ut på det å heie hverandre frem og ikke minst å ha det gøy sammen, og ut fra lydnivået på lagene tror jeg at jeg kan si med hånden på hjertet at de klarte å oppfylle disse oppgavene til det fulle!

Lørdag hadde vi litt vekslende vinder, men til tross for dette ble det hoppe masse hele dagen, før vi rundet av dagen med et klassisk Æra innhopp på en unormalt bred Osen strand. Forholdene var strålende, og med solen på vei ned i horisonten kunne både deltagere og andre som ønsket å være med lande på den idylliske hvite sandstranden. Vi fikk både våte føtter og perfekte landinger under innhoppet, og Kathrine fikk gjort sitt først innhopp på Osen, bare timer etter å ha fått B lisens, HURRA!

Søndag gjennomførte vi landingskonkurranse med stor suksess og ny rekord med antall knuste plaststoler. Damene var ivrige som alltid etter å vinne og konkurranseinstinktet var stort. Vinnerlaget kom til slutt inn med tiden 14 sekunder totalt, fra bena traff bakken til de satt i stolen. Etter en lang og fin hoppdag avslutett vi med en 16 kvinners (med litt hjelp fra to menn) bigway, før damene løp ned i elva å badet og gjorde seg klare til middag og fest.

Charterfest som avslutning på en fin boogie.

Hele 8 av landets klubber var representert under årets boogie, og jeg er så glade og stolte over at deltagere fra hele landet tar turen for å være med på Flying Chicks. Til syvende og siste er dette i hovedsak et arrangement ment for å hjelpe damene i sporten å bli kjent med hverandre på tvers av nivå og klubb, å ha det gøy sammen med både nye og gamle venner. Årets boogie var kjempemoro og ble gjennomført med stor suksess.

Stor takk til alle deltagerne og organizerne som med sitt gode humør gjør Flying Chicks til et så gøy arrangement både å arrangere og være med på. Tusen takk til alle som var med å hjelpe til og gjorde det mulig å gjennomføre, dere er helt uvurderlige. Og sist men ikke minst, stor takk til våre samarbeidspartnere og sponsorer som stiller opp med premier år etter år; UPT, LB Altimeters, Megafun Opplevelsessenter, Boogie Man, Cookie Helmets, Skyvoss AS, VossVind, DEEM Flywear, Vertex Sky Sports, Tonfly and Skydive Oslo - Rikssenter For Fallskjermidrett.

Video av Simen Almås.

Powered by Labrador CMS