Zion er favoritter
Zion er favoritter

Freefly-lagene 2020

Bli kjent med deltagerne

Publisert Sist oppdatert

Freefly (5)

Vi starter med årets kongepokaldisiplin.

Zion, VFSK: Anna Moxnes, Kristian Moxnes, Videograf: Andreas Mosling

Zion er regjerende World Cup mestere, og favoritter til å vinne kongepokalen i år. Som for alle andre lag, har Zion sin treningssesong blitt påvirket av korona-pandemien, og de har derfor under 300 treningshopp sammen i inneværende sesong.

Zion pakker etter et treningshopp, tirsdag
Zion pakker etter et treningshopp, tirsdag

Aviatrix, VFSK: Kristine Langeland Foss, Stine Solberg, Videograf: Phoebe Cowdell-Murray

Aviatrix er gullvinnerne fra fjorårets FFR. De hadde gode planer om å trene mye i år, og bli ordentlig gode, men korona har ødelagt mange av planene. Aviatrix har en langtidsmålsetning om å representere Norge i internasjonale konkurranser. Og de vil inspirere flest mulig kvinner til å hoppe konkurranser. Dette er tøffe jenter som er lette å like. I tillegg til å filme lager, er Phoebe også i manifest gjennom konkurransedagene. Det er imponerende!

Aviatrix på tredje konkurransedag i NM 2020
Aviatrix på tredje konkurransedag i NM 2020

Elysium Freefly, OFSK: Rolf Didrik Hexeberg, Rolf Nikolaj Kvinge, Videograf: Sindre Espejord

Elysium er et av de mest spennende lagene i årets NM. De har over 200 treningshopp sammen, til tross for at en treningsleir i florida ble avbrutt etter bare fire dager, på grunn av korona. Elysium har også vært gjennom en stor tragedie, da lagmedlem Espen Wigemyr omkom i en fallskjermulykke mot slutten av 2019-sesongen. Elysium er allikevel tilbake, med Sindre Espejord som erstatter. Laget er ett av forbundets breddesatsinger, og målsetningen er å være nærmere Zion enn de var på NM i fjor. Dette er karismatiske menn som det er lett å heie på!

Elysium vil gjerne slå Zion
Elysium vil gjerne slå Zion

Wild Bunch Freefly Gang, NIMBUS: Marius Abelsen, Martin Jusnes Engum, Videograf: Magnus Winther

Wild Bunch er ett av mange tegn på at det spirer og gror godt i Nimbus Fallskjermklubb for tiden. Gutta er med på sitt andre NM, og har ambisjoner om å ta medalje. Aller helst vil de opp og kjempe med Elysium, men medalje er det uttalte målet.

Wild Bunch på andre konkurransedag, NM 2020
Wild Bunch på andre konkurransedag, NM 2020

Team Scramble, TØSFK: Thomas Larsen, Ingvild Bang, Videograf: Andreas Mosling

Team Scramble er egentlig et lag i rekruttklassen, som likesågodt utfordrer seg selv ved å stille opp i åpen klasse også. Tønsberg fallskjermklubb er kjent som en stor formasjonsklubb, men Team Scramble sørger for at klubben også er godt representert i de artistiske grenene.

Team Scramble trakk seg fra konkurransen før frittfall rakk å ta bilde av dem.

Freefly Rekrutt (8)

Triple Trouble, NTNU: Ragna Molden Berge, Helle Ragnete Fyhn Nilsen, Videograf: Emilie Lyse Olsen

Triple trouble er en del av et sterkt felt fra NTNU i år. Helle er også på FS4-R laget Avicillas. Det er et morsomt og ungt lag, med mye spirit. Og de bidrar både til at vi får en likere andel kvinner og menn med i konkurranse, i tillegg til at de representerer en mindre klubb, i en landsdel som ikke alltid er med. Frittfall har spurt hva som var inspirasjonen for å bli med i NM. Det er et ønske om å trene sammen i freefly og har sette seg noen delmål, blant annet å komme på midten i gruppa. "Også er det bare gøy å ha noen faste å hoppe sammen med og å ha noe å trene mot!" Frittfall er store fans fra start!

Triple trouble er sprekere enn de fleste. Og lag fra NTNU har fantastiske lagbilder
Triple trouble er sprekere enn de fleste. Og lag fra NTNU har fantastiske lagbilder

Team Chop-chop, TØFSK: Ingvild Bang, Thomas Norvald Larsen, Videograf: Anna Fasting

Ingvild og Thomas samboere fra Tønsberg. De har hoppet i ca 3-4 år, og er med på sitt første NM. De stiller både i rekrutt og i open, sistnevnte under navnet team scramble. De er begge lidenskapelige fallskjermhoppere. Multitalent Anna er med som kamerakvinne.

Team Chop-chop trakk seg fra konkurransen før den var ferdig, på grunn av forsinkelse i dømmingen. De var ellers bare 0.3 poeng fra gullet etter femte runde, og det kunne ha blitt veldig spennende om de hadde blitt.

Team Chop-chop psyker seg opp til runde 3
Team Chop-chop psyker seg opp til runde 3

Vedvarande svakt lag, VFSK: Malene Hetle Hole, Eira Øvsthus Hagatun, Videograf: Marie Kvistad Vee

Vedvarande svakt lag er med på sitt første NM sammen. Iallefall utendørs. To av dem har vært med på vindtunnelkonkurranse tidligere. Målsetningen for årets NM er å ta medalje.


Team Stand Up, VFSK: Sophie Bergo, Miriam Røykaas, Videograf: Andreas Mosling

Info kommer senere

FF2030 Vogera, TØFSK: Julian Frayne, Christiane Tuv, Videograf: Shawn Munir

Vogera er freeflylaget med lang tidshorisont for å toppe formen. 2030 er året hvor de har planlagt å vinne NM. Laget er satt sammen av medlemmer fra FS-lagene Volare og Agera. Hvorfor bare stille i FS? Målsetningen er å få publikum til å le!

Vogera på NM 2020
Vogera på NM 2020

Bulken IL, VFSK: Håkon Berge, Ingvild Skare Thygesen, Videograf: Kenny Soldal

Bulken IL er et lokalt idrettslag som spesialiserer seg på fotball, langrenn og hopp. Riktignok skihopp, i følge hjemmesiden, men det ser ut som om de nå ekspanderer til å inkludere mer sommerlige hoppaktiviteter også. Bulken IL utgjør også litt over halvdelen av FS4-R laget Three and a half men.

Bulken IL før siste runde av NM 2020
Bulken IL før siste runde av NM 2020


Otiosum, NTNU: Ola Nielsen Estensen, Heelco Dudok van Heel, Videograf: Anders Thoen

Hva betyr egentlig Otiosum? Er det hebraisk for lynrask kanskje? Neida. Det er latin, og betyr lat. Dette er noen av medlemmene fra FS4R-laget Avecillas. 7 hopp i den klassen synes de var litt lite på 4 dager, så da ble det FFR i tillegg. Frittfall.org kårer lagbildet under til det koseligste av alle så langt, og ønsker lykke til med hopping

Otiosum på andre konkurransedag
Otiosum på andre konkurransedag


FU 2020, TØFSK: Tommy Christensen, Elias Syslak, Videograf: Rolf Didrik Hexeberg

Elias og Tommy var fjorårets ferskeste NM-deltakere, og stakk til og med av med sølv i FS8. I år stiller de i alle rekruttgrener. Mest hver for seg, men i freefly rekrutt har de holdt sammen. FU 2020 er frittfall.org sitt favorittnavn i artistiske grener. Målsetningen i FFR er medalje.

FU 2020 uten Rolf. Gutta protesterte mot å ta bilde uten kameramannen
FU 2020 uten Rolf. Gutta protesterte mot å ta bilde uten kameramannen
Powered by Labrador CMS