Andreas Mosling gir hoppfeltbrief.

Freeflybasicen - Del 1

Kanskje verdens beste freefly skill camp? Zion er tilbake i DeLand for å lære bort freefly sammen med noen av norges beste coacher.

Publisert Sist oppdatert

Etter to års covid-pause er freeflylandslaget endelig tilbake i DeLand for å arrangere Freeflybasicen. På basicen hopper deltakerne sammen med landslaget og noen av de beste instruktørene fra Norge for å lære seg nye skills og tilegne seg kunnskap om trygg hopping.

Iløpet av de første dagene er alle godt i gang med hoppingen. En av deltakerne som er her for første gang er Aud Nævdal. Aud begynte å hoppe i 2021 og hadde 101 hopp når hun meldte seg på basicen. I løpet av de første dagene har hun allerede bedret skillsene sine i tracking og hun føler hun har progresjon på hvert eneste hopp.

- Hver gang jeg trekker skjerm begynner jeg å le fordi jeg har det så bra, forteller hun.

I følge Zion er hovedmålet på basicen å fremme sikkerhet rundt hoppingen, samt sørge for at alle som deltar blir gode fallskjermhoppere både i luften og på bakken. Hannah Nicole Parker er en av instruktørene som er med for å fylle denne visjonen.

Marit Bolstad, Hannah Nicole Parker og Bjarne Kvæstad

- Jeg har hatt en intermediate gruppe på tre personer som har drevet med tracking de første dagene.

Tracking står høyt på agendaen om dagen og freeflylandslaget har sett mange sikkerhetsutfordringer rundt dette. På basicen vil de dele sine erfaringer og måtene freeflymiljøet trygt har løst sikkerhetsutfordringene i tracking på. Hannah, som har coachet på flere store eventer rundt i verden, sier det er oppløftende å ha så stor fokus på sikkerhet og kvalitet i hoppene.

- Alle øver på forskjellige ting, noe som er mulig i så små grupper. Progresjonen er bra og alle har gode holdninger og er lærevillige.

For å runde av de første fire dagene holdes det Hawaiifest. Mens Aud forventer det uforventede, håper landslagets Andreas at han ser mange flotte folk i fargerike hawaiiskjorter.

- Og at alle passer på eiendelene sine i Daytona!

Video av Adrian Daszkowski

Powered by Labrador CMS