Boardingcall.

Freeflybasicen 2024

Freeflylandslagets årlige tradisjon, Freeflybasicen, fikk 31 deltakere til å ta turen over Atlanteren for to uker med hopping, sol og skyvan.

Publisert Sist oppdatert

Wild Bunch forteller at de var heldige med været på campen. Med kun en værdag fikk de gjennomført hele 2002 fallskjermhopp. For å gjennomføre noe slikt kreves det full kontroll av bakkepersonell. I år var det Tuva Byberg som hadde jobben.

Med i underkant ett år og 150 hopps erfaring i sporten var det mye å lære for Tuva, både i luften og på bakken.

- Jeg lærte masse om logistikk rundt på hoppfeltet, samt å sitte i lufta! forteller hun.

Tracking er populært hos deltakerne på Freeflybasicen.

En annen som lærte mye var deltaker Rune Skogsletten. Han startet å hoppe i 1980, men rakk bare tre linehopp før kurset blåste bort. Etter 37 års pause startet han igjen hos Tønsberg Fallskjermklubb. Etter 50 hopp på basicen er han nå oppe i 525 hopp.

- Det var mest fokus på trackinghopp for min del, sier Rune.

Videre forteller han om sitt hopp 500 som ble gjort under basicen.

- Hopp nr. 500 ble med 14 coacher med meg som base. Vi var seks stykker i head up og de åtte andre i headdown rundt oss.

Det krever mange coacher og mye erfaring for å lære 31 deltakere nye skills. Derfor får Wild Bunch god hjelp av sine innleide coacher. Grete Viste var en av disse. Hun har gjennomført 1940 hopp siden hun startet i 2011.

- Det var veldig kjekt å se progresjonen til alle deltakerne og det var gøy å hoppe med så mange nye fallskjermvenner, forteller Grete.

Alex Baker og Morgan Mackay har laget filmene fra Freeflybasicen.

Grete coachet for det meste mage og freeflyhopp under basicen. Hun forteller at det ikke bare er deltakerne som lærer mye under et slikt event.

- Jeg lærte mye om det å være coach på et så stort arrangement. Det krever mye, og en må være våken og skjerpet hele tiden. Følte ekstra ansvar for de jeg hoppet med, selv om vi alle er selvstendige hoppere. 

Som høydepunkt for Freeflybasicen trekker både Rune og Tuva frem det sosiale.

- Det aller kjekkeste på basicen var å bli kjent med alle deltakerne og coachene! Så utrolig fine folk alle sammen. Har fått nye venner for livet i alle aldre! sier Tuva.

Rune sier han kjente noen personer i gruppen da han kom til Florida, men at bekjentskapene utviklet seg fort.

- Det beste med basicen er at 50 fantastiske fallskjermhoppere i alle aldre kan møtes uavhengig om vi kjenner hverandre fra før og ha så mye aktivitet, opplevelser og glede sammen som denne sporten gir.

Gratulerer til Wild Bunch Freefly med vell gjennomført Freeflybasic!

Mange fornøyde deltakere og coacher.
Powered by Labrador CMS