Grenland Fallskjermklubb

5. desember: Årsrapport 2020

Publisert

Grenland fallskjermklubb har ikke klart å stille med en kontaktperson som kunne hjelpe til med å skrive en artikkel, til tross for gjentatte henvendelser fra frittfall. Derfor kommer det her et sammendrag fra det redaktøren har fått med seg, og lest på facebook, og klubbens hjemmeside.

Grenland Fallskjermklubb ble etablert i 1973, og holder til på Geiteryggen i Skien. De eier sitt eget turbinfly, LN-PER, en Cessna 207 som har plass til 7 hoppere, og klatrer til 12.500 fot på ca. 15 min.

Klubben har rundt 120 aktive medlemmer og er en veldig hyggelig og sosial klubb som arrangerer mange spennende aktiviteter året gjennom. Kom gjerne innom for en hyggelig prat! I klubbhuset vårt står kaffen alltid klar!

De har dyktige instruktører som holder nybegynnerkurs og utfører tandemhopp. De har også et eget oppvisningslag som kan skreddersy en underholdende oppvisning for ulike arrangementer. Og dehopper med verdens største norgesflagg!

På hoppfeltet finner du hoppere innen ulike disipliner som swooping, fs, freefly, tracking og wingsuit. Mange for trening og lek og noen for konkurranse. Nysgjerrig? Kom og ta en titt da vel!

Grenland FSK i 2020

Grenland måtte som alle andre, stenge i en periode på våren, på grunn av Korona. Helikopterhopping ble avlyst den 14. mars. Men fra 13. juni startet de driften. De to siste av totalt fire planlagte kurs ble avholdt i juli og august. Begge kurs ble utsolgt allerede i juni. Dessverre opplevde klubben, og fallskjermnorge en tragedie, da Kim Gonsholt døde i en basehoppingulykke i august. Kim begynte å hoppe fallskjerm i Grenland i 2016, og klubben skrev følgende om Kim på facebook etter ulykken:

«... Han virkelig elsket sporten og menneskene her. Vi vil huske Kim som en blid og sprudlende person som alltid bød på seg selv. Han hadde en egen evne til å møte nye elever på en god og inkluderende måte. Med en vanvittig ståpåvilje og dugnadsånd bidro Kim på alle fronter, både med klubbdrift, men også som støttespiller for mange på fritiden. Kim var en både dyktig og talentfull fallskjermhopper, som gledelig spredde sin kunnskap med medlemmene på feltet. Nå er vi en klubb i sorg over tapet av et kjært medlem og en god venn. Kim vil bli savnet av så mange. Nå går våre tanker først og fremst til hans nærmeste.Hvil i fred Kim.»

Kim Gonsholt
Kim Gonsholt

Konkurranser og utøvere

Grenland bidro sterkt til at Norge endelig fikk et nytt FS-landslag igjen i 2020. Etter ti år i brakk, finnes det endelig kvalifiserte hoppere som har stilt opp på landslagsuttak i FS4. FS2022 Agera har med Grenlands egen Kristoffer Torstensen på laget. Kristoffer er opprinnelig fra Tvedestrand, og har konkurrert side 2015. Hvis koronavaksiner og CAS tillater et VM i Russland, er Agera og Kristoffer kvalifiserte til å stille for Norge til neste år.

Ellers skal det jo nevnes at Grenland var Norges klart beste klubb i både Melodi Grand Prix, og Stjernekamp i år. Det var trøbbel med stemmegivning i begge konkurransene, så frittfall er helt overbevist om at Grenlands brødrepar egentlig fortjente å vinne begge deler.

Agera på NM, med Kristoffer til høyre. Et overbevisede NM gav landslagsstatus.
Agera på NM, med Kristoffer til høyre. Et overbevisede NM gav landslagsstatus.
Powered by Labrador CMS