Kina Mari Jøntvedt og Sofie Arneng hopper fra helikopter
Kina Mari Jøntvedt og Sofie Arneng hopper fra helikopter

Grenland Fallskjermklubb

6. desember: Årsrapport 2021

Publisert Sist oppdatert

Grenland fallskjermklubb ligger i Skien og holder til på Geiteryggen. Der har vi vært fra det ble startet opp i 1973. Vi er en liten fallskjermklubb som drives på frivillig innsats og dugnadsarbeid. Likevel er vi en av få småklubber som faktisk eier vårt eget fly, LN-PER, en Cessna 207 turbin. Flyet vårt har plass til 6 hoppere, og klatrer til 12500 fot på ca. 15-20 min.

Klubben har ca. 120 aktive medlemmer og vi er kjent for å være en veldig hyggelig og sosial klubb. Både selvstendige hoppere, elever og tandem elever er hjertelig velkomne til oss! Vi har dyktige instruktører som holder AFF kurs og utfører tandemhopp, vi tilbyr også oppvisningshopp. På hoppfeltet finner du hoppere som driver innenfor ulike grener som swooping, fs, freefly, tracking, wingsuit og mange bare det sosiale, lek og moro! Jeg personlig synes vi er en av klubbene med finest utsikt, hvor vi i klarvær kan se både Gaustatoppen og Jomfruland på vei opp til 12500 fot, samt henge i skjerm over Skien med utsikt over byen og bebyggelsen på den ene siden, og Norsjø på den andre siden. Jeg anbefaler alle hoppere å ta turen i 2022!

Firer flower over Grenland Fallskjermklubb
Firer flower over Grenland Fallskjermklubb

Sesongen 2021

Vi pleier vanligvis å ha sesongstart i starten av april, men pga. Covid-19 og restriksjoner i Skien/Porsgrunn på denne tiden fikk vi ikke kommet ordentlig i gang før i starten av Juni. Vi hadde planlagt 3 AFF kurs, men fikk bare gjennomført 2 av disse pga. nedstengningene tidlig på sommeren.

Vi er en klubb som jevnlig gjennom sesongen pleier og ha en del arrangementer som innhopp rundt om, for eksempel Jomfruland og helibonanza som i år ville vært 3 året på rad hos oss. Det har vært innhopp til Jomfruland i Kragerø et par ganger i år, og det er virkelig ett innhopp verdt å ta turen for!

Helibonanza er ett arrangement hvor vi har 4 innhopp på en dag rundt om i Skien/Telemark, hvor også helikopteret lander før vi reiser videre til neste plass. I år ble dette dessverre kansellert etter noen timer med værholding, så vi krysser fingrene for bedre vær neste år og at vi får gjennomført dette til neste år.

Utenom det har vi Grenlands Boogie. Boogien startet onsdag 7 august og varte til 11 august. I år var vi heldige, og fikk leie Twin Otteren til Tønsberg fallskjermklubb i helgen. Vi hadde en russegruppe som hadde kiosk hos oss, så vi hadde tilgang på ulik mat og servering. Værmeldingen var ikke den beste, men optimistiske som vi fallskjermhoppere er så avlyste vi ingenting. Hver dag ble hoppbar og vi fikk gjort en mange hopp, gjennomført ulike konkuranser og lek. Vi hadde FS konkuranser og press konkuranser, elever som fikk a-lisens, helikopterhopping og god stemning hele uken. Så ble selvfølgelig boogien avsluttet med en heidundrende fallskjerm fest, som var så bra at undertegnende våknet dagen etter med knekte ribbein etter bord dans og dårlig fallteknikk!

Bedre å skade seg på fallskjermfest enn i fallskjermhopping!

Grenlandsboogie 2021
Grenlandsboogie 2021

Det var spesielt god stemning denne helga med stort fly hos oss, som er vant til å hoppe fra en 207 turbin. Siden værmeldingen var som den var, så var det stort sett hoppere fra Grenland og Kjevik som kom. Kun noen få tok turen langveis fra, og Tønsberg-hopperne som hadde mulighet til å sitte på bort og tilbake med flyet, sto over siden værmeldingen var som den var. Vi fikk heldigvis til flere løft med Twin Otteren fredag, lørdag og søndag og håper vi skal få til dette igjen.

Gjennom sesongen 2021 har vi ca. 2600 hopp totalt og skal vel si oss fornøyde med det, med tanke på covid-19 og senere oppstart enn vanlig. Vi har gjennomført 184 tandemhopp, og der har det stått mest på instruktører. Folk har vist stor interesse for tandemhopp og det er nok mulig og få til en økning der med flere instruktører neste år! :)

Vi gleder oss veldig til sesongen 2022, og håper vi ser flere av dere i løpet av sesongen!

Powered by Labrador CMS