Bli med på NM 2024!

Fallskjermseksjonen i NLF og Grenland Fallskjermklubb inviterer til Norgesmesterskap i fallskjermhopping på Geiteryggen flyplass i august.

Publisert Sist oppdatert

Med et spekter av disipliner, som passer for både for nybegynnere og de mer erfarne hopperne, blir det god stemning og konkurransenerver over Geiteryggen flyplass 6.-10. August. Det skal kåres norgesmestere i både formasjonshopping, artistiske grener og vingedraktflyvning.

Dugnad for NM-klart hoppfelt

Det er 21 år siden NM sist ble arrangert på Geiteryggen. Kristoffer Thorstensen fra styret til Grenland Fallskjermklubb, forteller at det blir spesielt med NM her siden det stort sett har vært Tønsberg, Voss og Oslo som har arrangert de siste årene. Lesja, med hjelp av Tønsberg, arrangerte med stor suksess i 2021, men nå skal en mindre klubb prøve seg med alt ansvar alene.

I skrivende stund holder klubben på å bygge nytt landingsområde. 80 lastebillass med jord har akkurat blitt kjørt inn på området. Hittil har 5000 dugnadstimer blitt lagt ned av klubbens medlemmer, forteller Kristoffer. De jobber på for å oppgradere fasilitetene på feltet før NM. 

Hvordan kom dere frem til at dere ville arrangere NM?

- Vi begynte å snakke om det på World Cup-banketten da Knut Lien sa at ingen hadde tatt på seg jobben. Vi fant ut at det ville være gøy å prøve og når forslaget ble luftet for klubben var det mange som ble tent på ideen, forteller Kristoffer.

Grenland med eget lag

Kristoffer, som er tidligere medlem av FS-landslaget Agera, deltok på EM og World Cup sammen med grenlandslaget Grumsen. De satser videre på NM i år.

- Det blir vanskelig å slå landslagene, men om ikke Norgies stiller blir det mulig å få pallplass, svarer Kristoffer når de blir spurt om målene sine.

Selv om NM arrangeres av en mindre klubb, satser de på å få med minst like mange deltakere som tidligere. 

Freestyle som prøvegren

Nytt av året nevner også Kristoffer at Freestyle Intermediate er med som prøvegren. Freestyle er en populær gren på verdensbasis, men har ikke vært en del av Norgesmesterskap i fallskjermhopping før i år. I første omgang blir det Freestyle Intermediate som kommer på programmet, og det blir spennende å se om det kan føre til økt deltakelse i de artistiske grenene. 

Trening på Geiteryggen hele sommeren

Grenland Fallskjermklubb er åpen for trening hele sommeren fra LN-TED, klubbens Cessna 206. En Grand Caravan ankommer Geiteryggen 1. august.

Offisiell invitasjon og annen informasjon finner du under “nyttige lenker” til høyre.

Powered by Labrador CMS