Humor Boogie deltakere i spania
Humor Boogie deltakere i spania

Humor Boogie 2021

Hyggeboogie i Castellon, Spania

Publisert

Humor Boogie er en årlig ukelang tur til Skytime fallskjermsenter i Castellón, Spania. Fokuset er på humor og gode opplevelser. Og alle er velkomne, også de som ikke hopper.

Det startet med et bryllup.

Humor Boogie er ikke som andre boogier. Ideen til en boogie i Castellón kom faktisk fra en som ikke hopper fallskjerm selv. Da Marlene Kongshaug skulle gifte seg med fallskjermhopper Kristian Aaslund, foreslo hun at de kunne invitere gjester til Spania, og lage en Bryllupsboogie. Marlene har erfaring fra jobb som koordinator, og holder 20 kuldemontører i ørene til daglig. Det kommer godt med når man skal organisere fallskjermhoppere på tur. Bryllupsboogien i 2016 ble en kjempesuksess. Og det nye ekteparet bestemte seg for å lage tradisjon av det. Og dermed var humor boogie født. Hvert år i uke 42 blir Skytime fallskjermsenter nærmest helnorsk. Deltakerantallet toppet seg i 2019 med 60 deltakere. I 2020 ble det avlyst. Men i år var det igjen mulig å reise sydover. Påmeldingen gikk litt tregt i løpet av sommeren. Men samme uka som Norge lettet på innreiserestriksjoner, kom påmeldingene veltende inn. Fra 20 til 50 på en uke.

Tracking på Humor Boogie 2021
Tracking på Humor Boogie 2021

Whuffo-vennlig

Sporten vår er for mange en veldig stor del av livene våre. Det krever mye tid og penger hvis man vil være en aktiv fallskjermhopper. Men til gjengjeld kan man få et helt fantastisk miljø av flotte og spennende mennesker. Marlene forteller at hun liker dette miljøet veldig godt, og synes det er fint å være en del av det selv om hun ikke hopper selv. Hun er en utadvendt person, som har relativt lett for å komme i kontakt med mennesker. Når hun i tillegg tar mye av ansvaret for organisering av humor boogie, sitter man igjen med en familievennlig ferie, hvor man kan ta med bedre halvdeler som ikke hopper også. 8 av årets deltakere var ikke fallskjermhoppere.

Humor boogie fokuserer på fellesskap. Derfor organiseres det felles middag for de som vil være med på det. Og det vil de fleste. «Det kan være utfordrende å bestille bord til 50 menneske på restaurant, på relativt kort varsel» ler Marlene, og legger til at Spania fortsatt har en del mer koronarestriksjoner enn Norge. I tillegg til middager, leide de inn en egen kokk til å lage lunsj på hoppfeltet på tirsdag og torsdag.

Humor Boogie er også barnevennlig. Kristian og Marlene hadde allikevel ikke med sin treåring i år. Det ble litt lettere å håndtere all jobben med å være organisatorer uten barn med. Men sønnen har allerede vært med på to humor boogier. på den første i 2018, var han bare 10 dager gammel.

Marlene Kongshaug og Kristian Aaslund
Marlene Kongshaug og Kristian Aaslund

Hele Norge er med

Mange klubber er representert. Kristian selv hører til Nimbus, men har fortid fra NTNU. Kjevik, Grenland, Stavanger og Voss var for eksempel også representert. Men Tromsø Fallskjermklubb dominerer gjestelista. «Nesten alle fra klubben var vel med», sier Kristian. Tromsø hadde også en stor andel elever med til Spania. Rune Skogly Olsen forteller: «Ja vi var godt representert og hadde med rundt 13 elever. De fikk hoppet mye og 2-3 av de er klar for A-sert. Klubben har vel neppe gjort så mange elevhopp tidligere på så kort tid .»

Solveig-Kristine Nordhov med Instruktør Rune Skogly Olsen.
Solveig-Kristine Nordhov med Instruktør Rune Skogly Olsen.

Hvorfor Castellón?

Det startet med at Kai Sellevold flyttet til Spania. Og mens han var der, havnet han i en situasjon hvor han hadde mistet B-sertifikat, og trengte en norsk instruktør for å få det tilbake. Kristian Aaslund tok turen ned, for å hjelpe. Og så ble det flere turer i årene som fulgte. Så da bryllupsboogien ble planlagt i 2016, var Castellón et selvsagt reisemål. Kai Sellevold har også vært med som arrangør og organisator siden 2016, mens Ebbe Smith har vært en fast del av laget siden 2017.

Humor Boogie har ikke vært spesielt aktive med å reklamere for seg selv. Allikevel har det vært veldig god deltakelse. Med en porter, som situasjonen var i år, nærmer de seg grensa for hvor mange som kan være med, uten at det blir for mange i forhold til hoppkapasitet. Det har aldri vært et mål å vokse seg til en kjempestor boogie. Heller Norges hyggeligste. Neste utgave arrangeres i uke 42 i 2022.

Powered by Labrador CMS