Idrettsnytt

Publisert

Kjære fallskjermnorge. Det er meg en sann glede å få skrive til dere som landslagsansvarlig for de norske fallskjermlandslagene!

Jeg er så glad for å få være med videre på landslagssatsningen, denne gangen som support for de fantastiske lag og utøvere vi har i landslagsgruppen.

Kort om meg

Marius Sotberg 38 år. Gift med Marie Sjødin. Pappa til Kid, Vilja og snart en tredje krabat som kommer i juli.

Ut over Landslagsansvarlig så jobber jeg med alt som handler om coaching og alt som starter eller slutter med utvikling.

Min fallskjermkarriere startet egentlig som bleiebarn på hoppfeltet til Stavanger fallskjermklubb i 1982. De første 15 sesongene var det mye tid på feltet uten noe hopping for min del.

I 1999 var det endelig min tur. Et tradisjonsrikt linekurs, kanongode instruktører, erfarne ringrever, røde campus rigger, runde reserver og PD sin 260 F111 duk. En oppskrift som tok seks av oss tolv på det kurset til B sertifikat den sommeren.

År på landslag

I 2009 kom jeg inn på Freefly landslaget sammen med Roy Vegard Nielsen og Øyvind Goksøyr. Sistnevnte var helt tydelig på at han ikke hadde mye til overs for meg. Vi har hatt daglig kontakt siden den gang.

I 2010 var det nytt landslagsuttak som dannet to freefly lag. Sweet Freefly med Kristin Karthum Hansen, Arne Helge Andersen og Christopher Rollsdorph og 42 Freefly med Bent Onshus, Derek Nordlund Broughton og meg.

Etter tre fantastiske år ble disse to lagene til et lag med Arne Helge, meg og Rune Antonsen som hoppet sammen ut 2015.

Våre landslag er toppidrettsutøvere

Olympiatoppen definerer toppidrett som: trenings og forberedelsesarbeid på linje med de beste i verden, avhengig av den enkelte idretts egenart og utbredelse. Arbeidet fører til jevnlige prestasjoner på internasjonalt nivå.

Idretten er for disse utøverne en hovedbeskjeftigelse.

Norge har lang tradisjon med imponerende sterke landslag. Vi har i dag en utrolig resurssterk landslagsgruppe med utøver som presterer skyhøyt hver dag for å nå sine mål.

Landslagssatsingen er en kontinuerlig prosess som består av mange mennesker. Vi takker alle som har vært med før oss, de som gjorde det mulig for oss å være landslag i dag. Vi yter 100% for å nå våre mål, gi tilbake til forbundets medlemmer og skape muligheter for de som kommer etter oss.

Vennlig hilsen

Marius Sotberg

Marius.sotberg@gmail.com

Powered by Labrador CMS