Klar for å rulle i gang en ny sesong? Her kommer noen muligheter for å være best mulig forberedt
Klar for å rulle i gang en ny sesong? Her kommer noen muligheter for å være best mulig forberedt

Korona-foredrag del 1

Sikkerhet og Læring

Publisert

Da korona kom, eksploderte bruken av videochat-tjenester. Fallskjermverdenen har ikke vært et unntak. Dette har ført til at en stor menge foredrag, seminarer og møter har blitt publisert online i ettertid. Estlenderen Mikk Sarapik har samlet sammen en lang liste av forskjellige seminarer som har blitt publisert etter at første bølge av koronaviruset traff verden for alvor, i februar/mars 2020. Frittfall har gått gjennom listen, og valgt ut noen til dere. Første kategori ut er sikkerhet og læring. Alle seminarene er på engelsk.

Marius Sotberg - How well do we fail?

Vår egen fungerende landslagsansvarlig, Marius Sotberg, er førstemann ut. Marius er tidligere landslagshopper på freefly. Hans foredragom hvor godt man feiler, handler om å klare å lære av sine egne feil, og å utnytte de læringsmulighetene man får.

Domi Kiger - How can we teach better?

Domi Kiger ble verdensmester i freefly med det franske laget Kristal, tilbake i 2012. Hun er også medlem av Joyriders, som er en lag bestående av kvinnelige elitefallskjermhoppere, inkludert flere norske. Kigers formidlingsevne er på et høyt nivå, og dette foredraget anbefales til alle som har, eller ønsker å bli instruktør.

PD Athletes - Getting back into the air

Pete Allum, julian Barthel og Will Penny snakker om hvordan man forholder seg til å begynne å hoppe igjen etter en lang pause. Videoen ble opprinnelig publisert etter den første bølgen av korona, men den passer godt for mange av oss i Norge, som ikke hopper, eller hopper lite i løpet av vinteren.

Rich Wheatley - A safe start to 2021

Rich Wheatley er hovedinstruktør i Skydive Langar i Storbritannia. Han har laget en presentasjon om ting man bør passe på i starten av en ny sesong. Foredraget har et todelt fokus mellom forberedelse av utstyr og mental forberedelse.

Det var første utgave av korona-foredragene. De neste utgavene kommer til å handle om skills, og etterhvert disiplinspesifikke skills.

Mikk Sarapiks komplette liste over seminarer kan dere finne her:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JY3p68hsyK_TcPsCySvwxwj17xaz6ynPFF9zjp1GUH0/edit?fbclid=IwAR3WZXvr0E4p73d1AI4sJzSHFIUvrlcIMBWMvd4gu5V2TBhp4TQCho3O1HY#gid=0

Powered by Labrador CMS