Luke 9: Lesja Fallskjermklubb

Året 2022 har vært et variert år for Lesja fallskjermklubb.

Publisert Sist oppdatert

Vi startet sesongen tradisjon tro med et stort påskekurs med 25 deltakere. Vi hadde variert vær, og den ene dagen snødde det ca 1,5 meter, så både fly og folk måtte måkes frem igjen... Vi ble på et tidspunkt innesperret på flyplassen, fordi vegen ble stengt. Fallskjermhoppere med bakkesyke på en innesnødd flyplass er spenstig, men energien ble brukt til snømåking og aktiv kursing av elever. Det ble også noen fantastiske innhopp i alpinbakken på Bjorli.

Vi hadde en fin sommerboogie med besøk av Barton Hardie som kurset erfarne fallskjermhoppere i skjermflyging. Vi har hatt god erfaring med å ha en uke i året med fokus på videreutvikling og kursing av egne hoppere, og i år ble det igjen en stor suksess. Vi fløy skjerm i fagre Romsdalen med fokus på fjellflyging og cross country både ved Trollveggen, Kalskråtind, Romsdalshorn og Døntefossen.

Beverboogien møtte oss i år med like stabilt og godt høstvær som de fleste andre år. Det ble en alternativ boogie som følge av flysituasjonen, men arrangementet ble gjennomført med både hopping og bading i elva, og en fin bankett ble det også. Selv om hoppingen ble gjennomført fra et noe mindre fly enn en Twin Otter. Vi tar sats og har bestilt sommervær til Beverboogien i 2023!

Året har i tillegg bestått av kjøkkenoppussing og maling av cafebygget vårt. Vi har utdannet to nye I2-er i Martin Hellem og Lovise Nymoen, samt to nye I3-er i Mikal Doseth og Anna Lisa Klare. Klubben har i år hatt Hans Grindstuen som HI. Vel blåst til dere.

Lesja fallskjermklubb ble i september tildelt kulturprisen for Lesja kommune. Vi inviterte lokalbefolkningen, medlemmer, sponsorer, frivillige aktører og kommunen til prisutdeling på flyplassen. Det til stor stas for alle involverte opp igjennom klubbens levetid.

Som følge av en hendelse i september 2022 er flyet ikke lenger operativt og vi ser på mulighetene for å leie ekstern fly for året 2023.

På vegne av styret vil jeg takke alle medlemmer og gjestehoppere for året 2022, og vi gleder oss til påskeboogie om kun 3 måneder.

Powered by Labrador CMS