Luke 4: Oslo Fallskjermklubb

Nå er det snart jul og vi på Skydive Oslo legger nok en gang et begivenhetsrikt år bak oss.

Publisert

I år har vi hatt masse hopping av både nye og gamle medlemmer i tillegg til flotte fallskjermvenner som har vært på besøkt fra andre fallskjermklubber. Gledelig har vi hatt besøk av 511 forskjellige hoppere på Rikssenteret for Fallskjermidrett gjennom 2022!

Hoppåret 2022

Det har vært gjennomført mange innholdsrike arrangementer på Skydive Oslo. Vi startet året med den populære boogien Flying Chicks. Boogien ble som året før utsolgt og vi hadde 25 glade chicks som møtte opp i pinsehelgen for samhold, hopping og chick race. Thea som har arrangert flying chicks de siste årene gir seg dessverre som arrangør, og vi takker henne masse for innsatsen hun har lagt inn for å få gjennomført et superbra arrangement. Stafettpinnen bæres videre av Lene Johnsen, Julia Kvalvik, Victoria Holmboe og Lucy Marriott!

Så hadde vi årets happening med All Good in the Wood (AGitW) hvor flere fallskjerm legender strømmet til hoppfeltet. Med hele 72 deltakere, 15 organisatorer og 4 videografer på hoppfeltet ble det mye bading i elva. Hver morgen startet med yoga for alle med Hilde Pettersen-Reyes. Det var en stor opplevelse å bli organisert av Pete Allum, Luis Prinetto, Andreas Mosling, Anna Moxnes og Casey Pruett samt Adrian Daskowski som videosjef. I tillegg er det alltid like gøy å bli organisert av de lokale heltene våres Christian Berntsen, Tom Østen Stubberud, Sten Rune Myrland og Espen Gundersen. En spesiell takk til lagene Wild Bunch Freefly og Aviatrix Freefly som lærte oss nye skills i luften. Fliegende Onkelz arrangerte en legendarisk fest som ingen husker. Ellers måtte Sandi avlyse mange av de ikke-hoppende aktivitetene fordi alle var for utslitte etter lange dager med hopping. Arrangementet ble avrundet med overraskelsesbesøk av Kristian Moxnes som førte til helikopterhopping for noen heldige.

Veteranenes Fallskjermklubb og familien til tidligere generalsekretær i Norsk Aero Klubb (NAK) og Norges Luftsportforbund (NLF) Jens-Henrik Johnsen arrangerte en minnedag for familie, venner og kolleger av Jens-Henrik på 13. august. Veteranenes FSK lagde et minnehopp med fire mann fra LN-TSB og flere veteraner hoppet fra caravanen. Det ble bla. taler, bildefremvisning og mat med over 100 deltakere til stedet. Det var en innholdsrik helg fylt med kjærlighet og latter.

Days of Thunder var i år, som i fjor, et arrangement flere gledet seg til. Under arrangementet går man sammen i lag og gjøre artige triks i luften før det vises på storskjerm siste helgen. Det ble dessverre en bråstopp på arrangementet da en fugl fløy inn i turbinmotoren til flyet. Både hopperne og piloten kom trygt ned, men motoren var ødelagt og flyet måtte settes på bakken i to uker.

Helgen 19.-21. august var det 15 ungdommer som samlet seg for å bli coachet til årets ungdomshelg, arrangert av Ingrid Johansen og Sandra Håkonsen. Alle var blide og fornøyde med hoppingen, og på lørdagskvelden samlet alle seg til fellesmiddag.

Skjermflygingskurs

I løpet av sommeren har flere fallskjermhoppere hos Skydive Oslo fått muligheten til å bli enda mer glad i skjermflyging. Denne sesongen har vi hatt 4 antall skjermflygingskurs på feltet, pluss ytterligere 3 Flight-1 kurs med Pete Allum i løpet av All Good in the Wood. Det har totalt vært 18 kvinner som har deltatt noe som vi ser er en økning fra tidligere år. Det synes vi er en kul trend som vi håper vil fortsette til neste år også.

Fliegende Onkelz arrangerte sesongens siste fest med 3-retters gourmet middag fra Mitchel Bush. Hovedinstruktør Iver Amundsgård presenterte årets tall og Magnus Joten Bakke ble kåret til årets ildsjel. Sesongen ble avsluttet med et ellevilt fyrverkerishow. Det finnes svært lite bildebevis fra kvelden, heldigvis.

Oppgraderingsplaner for 2023

Som noen kanskje har opplevd så har vi hatt litt ustabil vannforsyning de siste årene, og spesielt nå i 2022. Det blir nå tatt grep, og Østre Æra gjennomgår en større oppgradering av hele senteret. Først ute er vannforsyningen hvor arbeidet allerede har startet. Vi får en ekstra brønn 100m lengre nord, og nåværende brønn “sprenges opp”. Vi får også et flunkende nytt 35m2 pumpehus med topp moderne vannrensing samt at teknisk rom rives ned til stendere for så å bygges opp igjen. Fra 2023 sesongen vil det altså være slutt på kalde dusjer, ekstra vannflak tilfeldig plassert utenfor bunkhouse og generell vannmangel.

Vi får også installert nye ladere for elbil. I første omgang får vi installert 4 ladere, men med mulighet til å utvide med flere om nødvendig. Her vil alle ladere fungere for alle typer elbiler. Det vil også bli en ny betalingsløsning. Mer info om dette kommer senere.

Happenings verdt å merke seg i 2023

21 - 23 april - Dugnadshelg
28 - 30 april - Åpningshelg
5 - 7 mai - Elevhelg
26 - 29 mai - Flying Chicks
16 - 25 juni - All Good in the Wood
18 - 20 aug. - Ungdomshelg
8 - 9 sept. - Avslutningshelg

Vi gleder oss allerede til åpningshelgen 28. april. Daglig leder, stab og styret ønsker alle fallskjermhoppere, kommende hoppere og ikke-hoppere en gledelig jul og riktig god nytt år!

Julehilsen fra Oslo Fallskjermklubb

Powered by Labrador CMS