Luke 12: Oslo Fallskjermklubb

Hoppåret 2023 hos Oslo Fallskjermklubb.

Publisert Sist oppdatert

Nå som det nærmer seg jul er vi i Skydive Oslo i full gang med planlegging av neste års sesong. Når vi ser tilbake på året som har gått er det først og fremst Flying Chicks, Belly Bonanza, Bar2Bar, Elevhelg og all den fantastiske sunset-trackingen over Æra som kommer til minne. Totalt i år har det blitt gjennomført 10850 hopp over Østre Æra, hvorav 923 hopp er gjort av nye medlemmer til sporten.

Sunset track.

Hoppåret 2023

Tradisjon tro startet vi året med vårdugnad, det er fint å se at både fjorårets elever og erfarne hoppere med lang fartstid er med å fikse, vaske og klargjøre feltet for sesongen. Nytt i år var returneringen til Sander Heggen Lien i den nyopprettede stillingen som operasjonell leder. Åpningshelgen gikk av stabelen som planlagt 28-30. april etterfulgt av elevhelg. 

Flying Chicks ble i år arrangert av Lene Johnsen, Julia Kvalvik, Victoria Holmboe og Grete Viste. Den populære jenteboogien har blitt ett fast årlig arrangement med deltagende damer fra hele landet. 28 glade chicks møtte opp pinsehelgen for seminar, chick race og masse hopping med herlige coacher. Tradisjon tro avsluttet hele arrangementet med en storslått bankett med middag, drinker og raffle. Tema for året var FARGERIK og vi gleder oss allerede stort til å se hva neste års Flying Chicks har å by på!

Nytt i år var Amber Ruxton sin Belly Bonanza. Målet var et morsomt og inkluderende event for å forbedre mage-ferdighetene og tilrettelegge for noen morsomme og trygge formasjon-hopp tilpasset de ulike nivåene. Deltagere varierte fra A til D lisens, og været spilte virkelig på lag med 7-8 organiserte hopp hver dag. Vi startet med 3-4 ways og fikk også til noen 6- og 7- ways innen slutten av helgen.

Belly Bonanza.

Ungdomshelg er et årlig tilbud til sportens yngste medlemmer. Alle hoppere på tvers av klubber i alderen 16-25 år er velkomne til Æra og får prioritering, billig slots, coaching og gratis overnatting. I år var det 13 deltagere påmeldt, flere fikk gjennomført utsjekkshopp til A og B lisens, det ble avlagt teori-eksamener og nye lisenser ble utstedt. Helgen ble avsluttet med pizza-party.

Days of Thunder og årets siste happening ble gjennomført 11.-19. august. Det er en lagkonkurranse som går ut på å gjennomføre så mange som mulig ulike poenggivende oppgaver både i og utenfor lufta iløpet av en uke. Det finnes mange ulike vanskelighetsgrader slik at både nybegynnere og erfarne har mulighet til å sanke poeng og vinne. Hele eventet avsluttet med Æras egen Bar2Bar og over 45 deltagere.

I tillegg hadde vi flere fine helger med gratis coaching fra både FF landslaget Wild Bunch, og VFS landslaget Blue Pelican. Tube hopping, og store sunset-tracks med opp til 16 personer. Det ble som vanlig et fantastisk bål, og sikkert 1000 runder med boms og president ble spilt i peisestua. Innhopp på Osen-stranda, kasser, grilling, heli-hopping og masse masse mer.

Avslutningshelga ble som tidligere år arrangert av Skydive Oslo’s Fliegende Onkelz med felles gourmetmiddag fra Tore Bård, penalty-shots og frequent flyer-trekning med utdeling av totalt 130 fallskjermhopp. Hovedinstruktør Iver Amundsgård presenterte årets tall og kvelden ble avsluttet med DJ og et ellevilt fyrverkerishow. 

Planer for 2024

Noe er tentativt, noe er spikret, og all info finner du etterhvert på fallskjerm.no

27.-28. april - Åpningshelg
3.-5. mai - Klubb-besøk-helg
9.-12. mai - Elevhelg
17.-20. mai - Pinseboogie
24.-26. april - Flying Chicks
14.-16. juni - Gruppe-track med Wildbunch
6.-14. juli - Business Goose Boogie
22.-26. juli - Flocking
24.-25. august - Ungdomshelg
31. aug-1. sept - Elevhelg
7.-9. september - Avslutningshelg

Vil du være med og dra lasset i 2024? Oslo Fallskjermklubb lyser snart ut flere stillinger og oppgaver, og alle er velkomne til å søke. Målet er å legge en kabal som inneholder flest mulig norsk-bosatte hoppere og instruktører, noe som betyr at kan du jobbe i manifest to uker så kan det sannelig være en jobb for deg hos oss.

Vi gleder oss allerede til åpningshelgen 27.-28. april. Daglig leder, stab og styret ønsker alle fallskjermhoppere, kommende hoppere og ikke-hoppere en gledelig jul og riktig god nytt år! 

 Julehilsen fra Oslo Fallskjermklubb

 

Generell informasjon
Nettside: www.fallskjerm.no
Epost: info@fallskjerm.no
Tlf: 916 41 801
Adresse: Østre Jernskallen 215, 2460 Osen
Daglig leder: Harald Kvande
Operativ leder: Sander Heggen Lien
Styreleder: Mikael Meløe

Powered by Labrador CMS