Luke 21: Voss Fallskjermklubb

Det er nesten alltid god stemning på Voss og i år var intet unntak!

Publisert

Vi begynte å hoppe i midten av april, da fjellene rundt oss var dekket av snø og vi måtte ha både ett og to lag med ull under hoppdressen. Fra og med den offisielle åpningshelga, som brakte løs 28. april, kjørte vi på med ekstra billig hopp en hel uke (190 kroner slotten!). Det var gledelig å se at mange av fjorårets studenter, samt mangeårige medlemmer, var klare til å hoppe allerede i april.

I 2023 gjorde vi enda flere hopp enn i fjor - hele 37 300 hopp. I tillegg har vi arrangert rekordmange eventer. Voss Gloss gikk av stabelen 18. mai, en boogie som har lang tradisjon på Voss fallskjermklubb og som vi er veldig stolte av. Takk til Aud, Elisabeth og Hanne som var meget gode arrangører!

Startskuddet for et av årets råeste arrangementer, Ekstremsportveko, gikk 25. juni. I løpet av uka fikk vi gjort mye kult: Mountain flying, helikopterhopping, slip’n slide, innhopp, swoopingkonkurranse og organizing med mange av verdens beste fallskjermhoppere. Det er en unik stemning på hoppfeltet denne uka, med usedvanlig mange high fives og gode fallskjermklemmer.

I juli arrangerte vi for første gang Mini Moving days, en skills camp med fokus på tracking, men i mindre grupper. Det ble en kjempesuksess. To uker senere gikk Moving Days av stabelen, en skills camp som Petter og Oscar for første gang arrangerte i 2022. Vi driver med en sport som er ganske væravhengig, noe deltakerne på Moving Days fikk erfare i år. Selvom det ble mye kortspilling i regnet, fikk vi til slutt en hel dag med hopping der det ble gjennomført noen spektakulære hopp. Takk til Petter og Oscar for to fantastiske eventer.

I august forvandlet vi hoppfeltet til en storslagen, internasjonal idrettsarena. Lag fra hele verden tok turen til Voss for å delta på World Cup og Europamesterskap, og veldig mange var imponerte over hva Voss har å by på. Dette var en travel, men utrolig gøy uke. Fra sidelinjen heiet vi selvsagt på de norske lagene: Wildbunch, Aviatrix, Agera, Grumsen, Thyra og Blue Pelican, som alle gjorde det kjempebra i konkurransen. Takk til alle ansatte og frivillige som sto på denne uka og sørget for at arrangementet ble en stor suksess.

I månedsskiftet august-september ble det arrangert Mountain flying skills camp. Her ble det gjort fantastiske innhopp over noen av Vestlandets vakreste fjell og fjorder. Bilder og videoer fra denne uka har uten tvil gåsehudgaranti. Takk til Petter, Andreas og Matt for en vellykket camp.

Vi ønsker selvfølgelig at enda fler skal finne gleden ved fallskjermhopping. Derfor er vi glade for at vi på Voss har mange ivrige hoppere som ønsker å bli instruktører. I år har vi utdannet:
- I1: Nils Predstrup.
- I2: Arne Veim, Fredrick Wendt og Karsten Langeland
- I3: Sandra Alstad, Nikolai Nygaard, Marita Dale, Fredrik Skavlem, Rolf Didrik Hexeberg, Anders Otting og Marcus Andre Åshovd.
- I2 AFF: Karsten Langeland, Fredrick Wendt
- I2 Tandem: Karsten Langeland, Jarle Hus
- I3 Tandem: Sondre Bjøntegaard

Vi er så takknemlige for alle som tar turen til hoppfeltet vårt i løpet av sesongen. Dere er alle med på å bidra til den helt spesielle stemningen vi har her på Voss. Spennende og trygge hopp, gode samtaler rundt bålet, morsomme stunts og høyt stoke-nivå! Vi er i full gang med planleggingen av neste sesong - det blir mange innhopp, fest og moro! Vi setter ned prisen ytterligere på hopp hele åpningsuka (fredag-fredag), slik at terskelen blir lav for å komme i gang tidlig og få mer ut av hele sesongen. 170 kroner slotten!

Vi kan nesten ikke vente med å se dere alle igjen. God jul fra oss hos Voss fallskjermklubb.

Powered by Labrador CMS