Et av årets fallskjermkurs på NTNU 2020

NTNU Fallskjermklubb

12. desember: årsrapport 2020

Publisert

NTNU Fallskjermklubb ble grunnlagt i 1968, da hetende NTH Fallskjermklubb. Vi er landets nest eldste fallskjermklubb. Da universitetet byttet navn, ble klubbens navn endret til NTNU Fallskjermklubb. Selv om klubbnavnet tilsier at det er en universitetsklubb, er hovedmassen av fallskjermhopperne ikke-studenter, selv om majoriteten av de som tar kurs hos oss er studenter i Trondheim. Klubben hopper på hoppfelt i Oppdal i Trøndelag, men klubbens medlemmer bor i hovedsak i trønderhovedstaden Trondheim. Vi har ca 50 aktive medlemmer

Viste dere forresten at NTNU Fallskjermklubb er klubben som er strengest på kassereglene og at en av våre klubbmedlemmer har laget hjemmesiden kasseregler.no?

Styret i NTNU

Helle Nilsen (leder)

Ragna Molden Berge (nestleder)

Erik Wikran

Hilde Hansen

Ivar Silset Opstad (kasserer)

Mikael Bjørkmo

Lisa-Mari Storvann Henriksen

Champagnekasse på nyttårsaften 2019. Bildet er fra klubbtur til Castellòn i Spania.

Organisering og drift

Styret blir valgt inn årlig, med årsmøte i februar. Klubben vår er drevet på dugnad og vi all organisering og gjennomføring blir gjort av styret og klubbmedlemmene. Vi har ingen ansatte i klubben til å gjennomføre arbeider som manifest, drift og vedlikehold mm.

Vi har et C-206 fly, og leier inn større fly til sommer- og høstboogie

Fasiliteter i Trondheim

Pakkesalen! Når det ikke er en pandemi ute å går i verden pleier fallskjermhopperne å møtes i «psal» på Gløshaugen for en øl (eller to….tre….kasse?» på torsdager. Her har også MKene tilgang til fasiliteter for å gjennomføre BK og HK. I tillegg er alt av klubbeid utstyr plassert her.

Fasiliteter i Oppdal

Huset «Luftslottet» ble kjøpt av klubben i 2010 og er plassert et steinkast unna hangaren hvor vårt kjære fly bor. På slottet har vi kjøkken, sofaer og 15 sengeplasser tilgjengelig. Her pleier vi å sove under boogier eller vanlig helgehopping da det tar 1,5 timer å reise mellom Trondheim og Oppdal.

Vi har en hangar på Oppdal som vi deler med seilfly. Her har vi manifest, pakkeområder, debriefingsområde samt en hems hvor en kan nyte en kaffekopp eller se på «cut away» under holding.

NTNU i tall

Antall hopp gjennomført i 2020: cirka 1700 hopp ifølge kibana, men dette kan være feil

Antall hopp i 2019: 3000 hopp ifølge kibana, men dette kan også være feil

Antall nye elever: Mange av de planlagte kursene våre måtte kanselleres pga korona. Vi gjennomførte totalt 4 kurs, som vil si cirka 36 nye elever.

Fun fact! Vi har allerede fylt opp vårens kurs, og det er gangen før andre at dette skjer i klubbens historie!

Antall nye instruktører: en ny MK! Tandeminstruktør-instruktør (harald?)

Antall tandem: 52 tandemhopp, dette på grunn av mye dårlig vær og covid-19. All takk til tandemkoordinator og TI-Harald!

I3 Oda Eide sjekker om elev Maria Myhre gjør som hun skal

Arrangementer og ildsjeler

Vi gjennomførte kosehopping og trønderboogie i høst. Vanligvis pleier vi å ha påskeboogie og sommerboogie også i løpet av året. Vi kommer sterkere tilbake til neste år!

Vi har mange ildsjeler i klubben vår og alt av arbeid blir gjennomført på dugnad. For å nevne noen:

HI Alge

Klubblege Pia

Koronageneral Kristian

Skolesjef Emilie

Team Erling for gjennomføring av landingsfeltdugnader

Vår pilot Torkild

Harald og Simen for tandemplanlegging og gjennomføring av kosehopping og festningshopping

Prudence freeflyers, for planlegging og gjennomføring av høstboogien

Anders Emil Hustoft, Petter Lundanes, Rolf Didrik Hexeberg ogJonatan Lund på Høstboogie på Oppdal

Konkurranser og utmerkelser

Klubben stilte i år sterkt under NM, med hele tre lag, 2 i FF og 1 i FS. FF-laget Triple Trouble kom på en 4. plass i FF mens FS-laget Avecillas kom på en knepen 4. plass. Klubben er utrolig stolte over våre utøvere og håper at flere blir inspirert til å stille til neste år!

Årets elev: Amund og Joakim

Årets stunt: Bursdags- og 200-hoppspeedstar med 13 NTNU hoppere. Nesten ALLE kom inn – imponerende til å være oss :D

Ellers rapport fra året som har gått

Som mange andre klubber har aktiviteten vår vært svært preget av pandemien som berører verden. Klubben har som ambisjoner om å vokse og at vi fortsatt skal være den største minste fallskjermklubben i Norge. I tillegg har klubben investert i nytt elevutstyr og vi gleder oss til neste sesong med mye hopp og nye elever!

Vi måtte kansellere 3 av våre kurs, samt kansellere to boogier. Ellers har aktiviteten blitt gjennomført så godt som det lot seg gjøre etter at det ble åpnet for hopping i midten av mai. I tillegg har vi hatt problemer med å finne lokale under teoridelen av kurset, men dette har skolesjefen løst på en super måte!

Vi har ingen planer for resten av 2020, etter at det ble oppblussing av korona i slutten av oktober valgte vi å kansellere siste helgen med planlagt hopping. Julebordet er også kansellert, men vi satser på en real klubbfest når situasjonen er under kontroll.

Bilde fra fallskjermkurs som ble gjennomført to uker før første koronabølge.

Planer for 2021

Vi skal gjennomføre kurs både på våren og høsten, i tillegg skal vi gjennomføre de vanlige, planlagte aktivitetene som påskeboogie, sommerboogie, koseboogie og høstboogie. I tillegg skal vi bygge nytt hus til vår kjære gressklipperrobot, Erling.

Foruten om dette ønsker vi å gjennomføre en sesong med mange hopp, ingen uønskede hendelser og god stemning!

Nyttårsforsett for styreleder:

Nyttårsforsetter er vel meningen at ikke skal gjennomføres? I så fall skal jeg ikke bli millionær!

Powered by Labrador CMS