D-FOXY Caravan klar for løft på Bømoen
D-FOXY Caravan klar for løft på Bømoen

Voss Fallskjermklubb

22. desember: årsrapport 2020

Publisert Sist oppdatert

Midt blant høye fjell og dype fjorder finner du Voss Fallskjermklubb! Vi holder til på Bømoen flyplass på Voss, om lag 5 km unna sentrum. Vi er en av Norges største fallskjermklubber, og har over 2.000 medlemmer, hvor rundt 700 av dem er aktive hoppere, og sammen gjør vi over 22.000 hopp i året! På Bømoen har vi et 600 kvm stort klubbhus med en stor og hyggelig fellesstue med mulighet for filmvisning, overnattingstilbud i bunkhouse (og telting i Eventyrskogen), dusjer/garderobe, kontorer, møte- og undervisningslokale, samt riggerloft! Klubbhuset er åpent året rundt.

Klubbhuset på Bømoen er i en klasse for seg
Klubbhuset på Bømoen er i en klasse for seg

Voss Fallskjermklubb har fulldrift fra slutten av april til midten av september hvert år, og vi er så heldige å ha fantastiske D-FOXY hos oss gjennom hele sesongen. FOXY en short caravan med Blackhawk PT6A-42A motor, som tar opptil 15 hoppere til full høyde på rundt 16 minutter! Vi har åpent hver dag og tilbyr en rekke arrangement, innhopp og kurs gjennom sommeren, slik at vi kan tilby medlemmer og besøkende magiske opplevelser i makeløs natur basert på ekte hoppglede og progresjon. Her er det noe for alle nivåer (også innhoppene), det er bare å planlegge inn en fast årlig hoppetur til Voss!

Tai Lewis over storslått norsk natur
Tai Lewis over storslått norsk natur

I sommersesongen har vi kafeen i stua åpen hver dag, og tilbyr frokost, lunsj og middag, i tillegg til et bredt utvalg av vafler, kaker og snacks, varm kaffe og iskald iskrem, noe som kommer godt med mellom løftene. På feltet finnes ellers en effektiv pakkehangar, flere pakkematter, oppbevaring til utstyr, lekeplass som er åpen for alle, et selvbetjent kjøkkentilbud, Makumbas pizza, hengekøyer, trampoliner og ellers det meste en fallskjermhopper skulle ønske seg for en fantastisk fallskjermopplevelse. Vi har også gassgriller tilgjengelige på feltet, hvor klubben står for gass, det er bare å ta med mat selv! I tillegg er vi så heldige at vi har VossVind rett i nærheten, omtrent midt mellom hoppfeltet og sentrum!

Stort landingsområde, og et gigantisk klatretårn, i idylliske omgivelser
Stort landingsområde, og et gigantisk klatretårn, i idylliske omgivelser

Rapport fra 2020

Vi er ydmyke, takknemlige og stolte over å kunne fortelle at vi gjennomførte over 24.000 hopp i 2020, og slo dermed rekorden fra 2018 med 12 hopp! Til sammenlikning gjorde vi 22.000 hopp i 2019, og vi er svært glade for at så mange tok turen til oss for å hoppe og spre god stemning også denne sesongen. På grunn av situasjonen måtte et par av de planlagte arrangementene våre dessverre avlyses, men vi fikk likevel gjennomført flere gode boogies, slik som I3-kurs, Mini Ekstremsportveko, NM, Voss Gloss, WS camp, Skydive Voss Film Festival og Elev boogie, i tillegg til skjermflyvingskurs og selvsagt den ukentlige elevkvelden hvor vi presentere ukas kurs til klubben.

Elevantallet endte på omtrent samme nivå som de siste to årene, med 155 AFF-elever, rundt 30 lineelever og rett under 1400 tandemelever, noe som vi synes vitner om at det er et behov i det ganske land for å lære noe nytt og ekstremt i tiden som er nå. På Voss utdannet vi i tillegg 6 nye instruktør-3, og sendte 2 kandidater på AFF-kurs, som begge besto. Hurra!

Barton Hardie er instruktør for Ronny Solheim
Barton Hardie er instruktør for Ronny Solheim

For å være en idrett i utvikling, er man avhengig av folk som satser på sporten. Både hoppere som tar ut nye kompetansebevis og holder kunnskapen fersk og ved like, og hoppere som konkurrerer! Voss er så heldige å ha flere gode konkurranseutøvere i klubben, deriblant landslaget ZION (Anna Moxnes, Kristian Moxnes og Andreas Mosling), landslagsgruppen i WS (Espen Fadnes, Amber Forte og Andreas Håland Hemli) og Aviatrix (Kristine Langeland Foss og Stine Solberg). Disse står for flere camper både i og utenfor fallskjermnorge, og sørger for å lære bort det de kan, og i tillegg utvikle seg selv. Vi har også to ganske aktive nybegynnerlag i Team Standup (Sophie Bergo og Miriam Røykaas) og Vedvarande Svakt lag (Malene Hetle Hole, Marie Kvistad Vee og Eira Øvsthus Hagatun), som vi håper kommer til å fortsette å satse i tiden framover. Og det er selvsagt plass til flere. Ta kontakt med Stine Solberg for å snakke om det å hoppe i team her hos oss!

Det ble ikke VM på Zion i år, men de vant kongepokalen på hjemmebane
Det ble ikke VM på Zion i år, men de vant kongepokalen på hjemmebane

Voss Fallskjermklubb er bygget opp på dugnad, og vi har utrolig mye hjelp fra medlemmene våre hvert eneste år. Vi arrangerer mellom 2 og 4 dugnader årlig, hvor vi rydder og klargjør til sesong, og rydder og tar vare på utstyr etter sesongen. Fordi vi er en stor klubb i utvikling, har vi en administrasjon på 2 fulltidsansatte (snart 3), som jobber med klubbdriften året rundt. Årlig lyser i tillegg klubben ut om lag 40 stillinger til fulldriftsesongen, og vi står igjen år etter år med motiverte og veldig dyktige mennesker som brenner for sporten og det å hoppe på vakre Voss. Kanskje du har søkt i år, eller ønsker å søke til neste år?

Innhopp i Gudvangen
Innhopp i Gudvangen

Basert på all aktivitet de siste årene, jobber vi med å skaffe et ekstra fly for å hjelpe på kapasiteten de travleste ukene i 2021, slik at du slipper å vente så lenge mellom løftene. I tillegg planlegger vi i disse tider neste års arrangement, og dersom du sitter med en idé om en boogie eller to, ta gjerne kontakt med Trine Wiik på epost, så kan vi snakke videre om det! Kanskje det er du som starter den neste suksessboogien på Voss!?

På grunn av et bra samarbeid mellom klubbene, forbundet, og flere ildsjeler, så ble 2020 et utrolig bra år, på tross av korona! Tusen takk til alle som pushet på for å starte hopping, tusen takk til alle som bidro med alt arbeidet når vi hoppet, og tusen hjertelig takk til alle dere som tok turen til oss og hoppet på Voss! Hoppeåret 2020 er over for Voss Fallskjermklubb, men vi gleder oss veldig til neste år, og vi håper vi sees på Voss i 2021!

Zion med en velkjent synkronisert laglanding på Bømoen
Zion med en velkjent synkronisert laglanding på Bømoen

Diverse Voss Fallskjermklubb

skydivevoss.no

info@skydivevoss.no

56 51 10 00

Styret Styreleder: Christian Selland (mail: leder@skydivevoss.no)

Nestleder: Alexander Hillerich

Styremedlem: Helene M. Bjørnø

Styremedlem: Kristine Shay Dufey

Styremedlem: Stine Solberg

Vara: Kristian Bystøl

Vara: Stian Knudsen

mail: styret@skydivevoss.no

Kontakt Stine Solberg (laghopping): stinea.solberg@gmail.com

Trine Wiik (admin/ideer): trine@skydivevoss.no

Andreas Hemli (daglig leder): andreas@skydivevoss.no

Powered by Labrador CMS