Oslo fallskjermklubb etter innhopp på Osenstranda
Oslo fallskjermklubb etter innhopp på Osenstranda

Oslo Fallskjermklubb

14. desember: 2021 på Østre Æra Flyplass

Publisert Sist oppdatert

Masse hopping og nye instruktører

Året 2021 har på mange områder vært svært innholdsrikt for Oslo FSK. Vi må helt tilbake til 2006 for å se like høye tall over antall hopp utført på Østre Æra. Vi har registrert godt over 20.000 slotter i 2021. Det er gjennomført 970 skarpe tandem, det har vært 104 AFF-elever på kurs, og 83 har fått utstedt A-lisens. OFSK har fått flere nye instruktører hvor nesten alle instruktørklasser er representert, og vi har lyst til å gi masse kred til de som har stått på for å oppnå nye instruktørlisenser:

I3 (Eivind Rise Haukø, Ida West Sandholmen, Isak Amundsen og Sandra Håkonsen), I2 (Gøran Botngård og Dag Johnny Kaarvaag), I1 (Ingebjørg Nørstebø), Tandeminstruktør (Christer K. Karlsen, Erlend Åse, Ørjan Nilsen, Iver Amundsgård og Marius Abelsen), Tandemvideo (Anders H. Thoen), AFF-instruktør (Anders Opsal Mæland, Marius Abelsen og Dag Johnny Kaarvaag), Demo 1 (Sten Rune Myrland og Espen Gundersen).

Vi har lyst til å takke klubbens Hovedinstruktør, Iver Amundsgård, for at han står på og for all jobben han gjør som ikke er synlig for mannen i gata. I tillegg til å ha kontroll over at sikkerheten er ivaretatt på hoppfeltet, så har han utdannet flere I3’er i sommer, noe som er svært viktig for at klubben skal fortsette å vokse. Han jobber også masse med rapporteringssystemet OBSREG for å se på hvilke forebyggende tiltak vi kan sette i gang for at det skal oppstå færre hendelser. Hvor mange timer han bruker framfor datamaskinen for å prøve å finne statistikk over de ulike hendelsesformene vil vi ikke tenke på, men vi er veldig glade for at han bruker rapporteringssystemet på en slik måte at han kan trekke ut hvilke utfordringer som må jobbes med og tilrettelegge for enda tryggere operativ drift.

Iver Amundsgård, klubbens HI, her med større mage enn normalt, før innhopp på Rena
Iver Amundsgård, klubbens HI, her med større mage enn normalt, før innhopp på Rena

Arrangementer, besøk fra andre hoppfelt og lagtrening

Få arrangement ble gjennomført sommeren 2021 da situasjonen rundt Covid-19 og framdrift av vaksinering var uviss da vi skulle planlegge sommeren. Likevel fikk vi gjennomført Flying Chicks, Ungdomshelg og Æra Days of Thunder med stor suksess og mange deltakere. Det var helikopterhopping to ganger på Æra, samt at Hemsedal Heliboogie ble gjennomført i slutten av september.

Æra Days of Thunder
Æra Days of Thunder

I år har vi hatt besøk av mange hoppere fra andre hoppfelt, og flere har også hatt lagtrening hos oss, både landslag og nye og fremadstormende lag. Det er moro å se at det er så mange som har blitt interessert i å konkurrere igjen, og det er flere lag som har trent masse hos oss. Hoppere fra Nord-Norge har vært særlig godt representert av de besøkende. Det er lenge siden det har vært så mange FS hoppere på Æra som det var i sommer.

Troms og Tromsø fallskjermklubber på besøk på Æra
Troms og Tromsø fallskjermklubber på besøk på Æra

Blant annet skulle Troms og Tromsø stille flere lag i FS på NM og fikk gjennomført noen treningshopp mellom værholdingene når de var hos oss - men stemninga var like god på kveldstid selv om de ikke fikk hoppet så mye. Det kom også en gjeng fra Bodø for å hoppe storformasjon, samt at Veteranene hadde én samling på Æra hvor de gjennomførte flere formasjonshopp. Vi er også veldig glade for å ha hatt besøk av Wild Bunch, Agera, Trivium, Remi og Zion som har kommet for å trene.

Blue Pelican, Team Standup, Team Weatherhold, Team Maki
Blue Pelican, Team Standup, Team Weatherhold, Team Maki

De lagene som skulle representere Oslo FSK under NM i 2021 som trente på Æra var: Blue Pelican (Øyvind Nyberg, Derek Nordlund Broughton, Kristian Osther, Sondre Armand Tømmervold og André Bach), Team Weatherhold (Amalie Jæger og Erik Alexander Rivelsrud), Team StandUp (Miriam Røykaas og Sophie Marie Krupica Bergo), Team Maki (Amalie Endeve og Christopher Støle).

Under treningsdagene før NM var det flere lag som ble stabla sammen som også ønsket å representere Oslo under NM. Disse lagene var: Apollo, Oslo Blues, Rolf’s Angels, Grey Pelican, Iver Amundsgård (Wingsuit) og Domesticated Dudes.

I slutten av november fikk vi også gjennomført julebord med veldig mange deltakere og god stemning!

Oslo fallskjermklubb rakk å holde julebord, før nye restriksjoner kom
Oslo fallskjermklubb rakk å holde julebord, før nye restriksjoner kom

Planer for 2022

Vi starter sesongen 2022 litt tidligere enn normalt, og har planlagt å sette i gang med hopping fra tirsdag 26. april. Den første uka er forbeholdt lisensierte hoppere og stab for at alle skal få tid til å banke av rust, samt at de skal få tid til å kun fokusere på hoppinga før vi kjører i gang med tandem fra torsdag 5. mai og AFF-kurs fra søndag 8. mai. I løpet av denne uka vil det også organiseres magehopping for flere nivåer, samt at Safety Day vil bli arrangert helga 29. april til 1. mai. Andre arrangement som er spikra for 2022 er Flying Chicks (2.-6. juni), All Good In The Wood (17.-26. juni), Days of Thunder (15.-23. juli), samt at vi vil få på plass flere små arrangement som går over noen dager eller ei helg.

2022 kommer til å bli en helt rå sesong, og vi gleder oss til å se dere i 2022!

Med ønske om en GOD JUL og et GODT NYTT ÅR til alle hoppere i Norge!

Sunset load på Østre Æra
Sunset load på Østre Æra
Powered by Labrador CMS