Norgesmesterskap i innendørst kroppsflyging ble arrangert på Modern Activity Center i helgen.

Norgesmesterskap i innendørs kroppsflyging

I helgen møttes gamle og nye konkurrenter for norgesmesterskap i kroppsflyging på Modern Activity.

Publisert

105 deltakere stilte til konkurranse da NM ble arrangert hos Modern Activity Center for andre gang.

FS2 Nybegynner

Voss Folkehøgskule stilte med hele 9 lag i nybegynnerklassen.

Det er lenge siden, om så noen gang, det har vært så stor oppslutning i FS2. Voss Folkehøgskule stilte med hele ni lag og utgjorde hele konkurransen. Dermed tok de også alle pallplasseringene. August Berg Øverby og Aleksander Mysen Moe tok gullet med laget Voss 6, som stilte for Voss Fallskjermklubb. 

FS4 Intermediate

Petra konkurrerte sammen for første gang under årets NM.

Som alltid var FS4 den mest populære grenen. I år deltok hele 13 lag. Tønsberglaget Petra stilte for første gang og jentene, som ikke er eldre enn 13 år, tok en sterk bronseplass. Dreamteam fra Tønsberg FSK tok sølvet, mens Viken Warriors tok sitt tredje NM gull i Intermediate i vindtunnel.

Viken Warriors med Bodil Stene, Tonje Culbertson og Pål Kolbenstvedt som faste medlemmer har hatt flere ferske utøvere med seg gjennom lagets historie. Flere av disse har tatt steget opp til rekruttlandslag. I år hadde de med Astri Maren Midtgarden, som tok sitt første NM gull. Viken Warriors forteller at de ser på fallskjermsporten som en seriøs idrett og at de har trent mye frem mot konkurransen.

Pallen i Intermediate med Viken Warriors, Dreamteam og Petra.

FS4 Open

I FS4 Open ble det tidlig klart at landslaget Agera kom til å ta en solid førsteplass. Ageras beste snitt har tidligere vært 22,9. Til tross for en treg trekning endte de nå på 24,2.

- Vi er takknemlige for støtten vi har fått fra MAC. NM har bekreftet fremgangen vi har hatt gjennom vintersesongen i vindtunnelen. Det gir oss motivasjon til å stå på videre og hevde oss utenfor Norge, sier Amund Meier fra Agera.

Pallen i FS4 Open med Agera, Thyra og Norgies.

Mer spennende var det mellom rekruttlandslaget Thyra og det tidligere landslaget Norgies som lenge kjempet om sølvet. Før siste runde lå jentene Thyra kun ett poeng foran. De håndterte spenningen bra og tok to poeng mer enn Norgies i siste runde, og endte til slutt tre poeng over Norgies. I 2023 endte Thyra på tredjeplass og var stolte av å slå coach Carl-Erik i første runde. Nå gjorde Norgies det bedre i bare tre runder, i tre runder tok de like mange poeng, mens Tyra tok flest poeng i fire runder.

Freefly Intermediate

Tre lag stilte i Freefly i år. Laget som fikk høyest score kunne ikke motta premie i NM og dermed gikk førsteplassen til Team Maki.

- Dette var tredje gangen jeg og Chris deltok i NM innendørs, så det var utrolig deilig at gullet endelig satt, forteller Amalie Endeve.

Team Maki under den obligatoriske øvelsen "cat barrel roll".

Etter graviditet og fødsel hadde hun bestemt seg for å gi seg med konkurranser, men ettersom resten av laget til Christopher Støle, Fovere Freefly, var ute med skader bestemte de seg for å bli med slik at det ble nok lag til et offisielt NM. 

- Nå håper vi at noen andre vil ta over stafettpinnen neste år, forteller Amalie. Hun sier også at nye lag gjerne må ta kontakt dersom de trenger hjelp for å stille i konkurranse. 

Freestyle Intermediate

I Freestyle var det opprinnelig to deltakere påmeldt før flere andre stilte opp for å få gyldig konkurranse. Marius Abelsen fra Wild Bunch tok bronsen, Emma Eek-Jensen, som også flyr sammen med Petra i FS4, tok sølvet, mens Daniel Nilsen Dale flydde seg til en førsteplass. Han forteller at det var ekstremt gøy å delta i NM.

- Hele NM har vært fantastisk. Et så støttende miljø, konkurrenter som gir hverandre tips på veien for at man skal yte best mulig, bedre konkurransemiljø tror jeg man skal lete lenge etter.

Videre forteller han at det betyr mye for han og Emma, som har stor lidenskap for denne grenen, at flere meldte seg på for å kunne ha et offisielt NM. Han sier også at dette kun er starten på en lang reise for han i sporten.

Pallen i Freestyle med Daniel, Emma og Marius.

Dynamisk

Det ble ikke offisielt NM i dynamisk da kravet til dommere ikke var oppfylt. Istedenfor ble det avholdt Skydive LoVe Open. Det ble konkurranse mellom fire lag, hvor freeflylandslaget Wild Bunch stakk av med seieren.

- Vi er veldig fornøyde med egen innsats og selvfølgelig resultatene, forteller Marius Abelsen.

Lagets andre deltaker, Magnus Winther, skadet kneet under konkurransen. De ønsker å benytte anledningen til å takke alle som hjalp til i forbindelse med dette, samt publikum og konkurrenter.

Wild Bunch ønsker å se det norske dynamikkmiljøet fortsette å vokse de neste årene.

- Vi ser frem til mange spennende konkurranser fremover.

Wild Bunch gjorde det best blant lagene i Dynamic 2 way.

Gratulerer til alle lag! Alle resultatene kan du lese her.

Powered by Labrador CMS