NM i vindtunnelflyging

Norgesmesterskap i vindtunnelflyging på VossVind ble avholdt 11.-12. mars. Nye og gamle konkurrenter møttes med høyt konkurranseinstinkt og store smil.

Publisert

Dette var syvende gang NM i vindtunnelflyging ble arrangert på Voss. Det var hele 90 deltakere påmeldt, fordelt på 37 lag.

FS2 Nybegynner

Det stilte to lag i nybegynnerklassen, som heller ikke ble offisielt NM da kun en av deltakerne var over aldersgrensen som er for å stille i NM.

Brødrene Tobias (6) og Theo (11) fikk likevel en smakebit på konkurranse og det kriblet i magen når de konkurrerte mot Charlotte og Barton.

Charlotte og Bart i FS2 Nybegynner.

FS4 Rekrutt

I FS4 Rekrutt var Voss Folkehøgskule godt representert med hele ni lag, hvorav ett lag bestående av lærere og stipendiater. Pallen besto likevel av Kjevik-laget Urus (3. plass), Tønsberg-laget Lightning (2. plass) og Viken Warriors på 1.plass. Viken Warriors har tatt førsteplass både utendørs og innendørs flere år på rad, og speaker Jarle Hus stilte spørsmål ved deres deltakelse i rekruttklassen.

Voss Folkehøgskule stilte med mange lag.

FS4 Open

I FS4 Open var det noe høyere puls. Utenom stipendiat og lærerlaget fra folkehøyskolen besto resten av lagene av tidligere og nåværende deltakere i landslagsgruppen og Tønsberg Fallskjermklubb. Rekruttlandslaget Thyra endte på 3. plass, og var særlig stolte av å slå coach Carl-Erik sitt lag DeLand Norgyx på første runde. DeLand Norgyx endte på en 2. plass, mens landslaget Agera slo de med 5 poeng og tok gullet.

VFS2 Open

Det var høy fart og stort forbruk av gaffatape og dresser i VFS2. Wild Bunch tok med seg bronsen til Nimbus Fallskjermklubb, mens Voss-lagene Fridge Magnets og Nerd and Nerd’s apprentice kjempet om gullet. Etter en tett kamp ble det Trygve og Bart fra Fridge Magnets som stakk av med seieren.

Gullvinnere i VFS2, Trygve og Bart.

Freestyle

Freestyle har vært en gren med lite deltakere i tidligere norgesmesterskap, men i år stilte hele syv deltakere i den artistiske grenen. Mads Porsmyr Pedersen og Aud Nævdal fra VossVind tok bronse- og sølvmedalje, mens Kaja Nedregård fra MAC tok gullet. Silvana Ditch Dornberger vant overall, men stilte i motsetning til resten av deltakerne i Open og ble ikke offisielt norgesmester.

Ekstra morsomt var det å se de nyeste tilskuddene til konkurranseverden, Emma (11) og Micha (14).

Kaja tok gull i freestyle.

Freefly Intermediate

I freefly stilte det fire lag. Nivået var høyt, og det var flere erfarne tunnelinstruktører med som deltakere. Plan B fra Oslo Fallskjermklubb tok bronsen, Kaja & Emil fra Tønsberg Fallskjermklubb tok sølv mens Kjevik-laget Skydots tok gullet.

Dynamic 2way

Uoffisielt gull gikk til VossVind-laget Ralph og Kat. Neste år har Kat bodd lenge nok i landet til å ta offisielt gull, og det har de planer om å gjøre. Emil og Elias fikk dermed med seg gullmedaljen, mens Wild Bunch tok med seg sølvmedaljen etter å ha kjempet mot Tryggen og Betten i bronsefinalen.

Lagene i D2W heier på hverandre.

Gratulerer til alle lag og deltakere med vel gjennomført Norgesmesterskap i vindtunnelflyging!

Powered by Labrador CMS