Landingsfall, men kanskje ikke helt planlagt?

Når var sist gang du øvde på landingsfall?

Landingsfall er en viktig ferdighet å inneha som fallskjermhopper. Når øvde du sist?

Publisert Sist oppdatert

Landingsfall er ment å minimere støtet man får i landing. En hard landing på beina i det man prøver å løpe av farten kan resultere i forstuing eller brudd, mens en hard landing på rumpa kan forplante seg oppover ryggen og i verste fall gi livslange skader.

Under et landingsfall lander man med samlede ben før man ruller til siden. Dette gjør at trykket fordeles utover de mer robuste delene av kroppen.

Når bør man gjøre landingsfall?

Selv om landingsfallets historie går tilbake til da det ble hoppet med rundskjermer, finnes det situasjoner der man med dagens svært kontrollerbare skjermer kan minske risiko for skade ved å gjennomføre landingsfall.

Utfordrende vind Det kan være i alt fra sterk medvind, krossvind eller når det er så turbulent at det er vanskelig å løpe av farten og få en god landing.

Utelanding Om man lander på et område man ikke er godt kjent og ikke vet hvordan underlaget. Et jorde kan se fint og grønt ut, men være veldig ujevnt og vanskelig å løpe av farten i uten å tråkke over.

Utstyr Dette kan blant annet være etter fullført nødprosedyre, hvor du har kort tid i skjerm og må lande en reserve du ikke kjenner til flaren på.

Så ved neste værholding oppfordres det til å samle hoppvennene sine og øve på landingsfall. Husk å legg ut film og tagg @frittfall.magasin på instagram og facebook.

Powered by Labrador CMS