Årets høydepunkt: Zion tok VM-gull!
Årets høydepunkt: Zion tok VM-gull!

Frittfalls julekalender 2021

1. desember: en introduksjon

Publisert

I år som i fjor kjører frittfall på med artikler hver dag, fra 1. desember, til og med 24. desember. I løpet av de neste ukene kan dere lese om samtlige klubber i Norge, og hva som har skjedd i dem, i året som har gått. Unntaket blir Rana Fallskjermklubb, som ikke har hatt aktivitet i år. Det var planlagt påskeboogie i Nordlandsklubben, men denne ble avlyst på grunn av Corona. Klubben er nå i tenkeboksen for å finne ut av om den kanskje skal legges ned, eller slås sammen med en annen klubb.

De 18 gjenværende klubbene er godt i gang med å sende inn sine bidrag. I fjor var det NTNU Fallskjermklubb sin artikkel som fikk mest oppmerksomhet. Hvem stikker av med den æren i år?

Men 18 klubber er ikke nok til å fylle ut en kalender på 24 luker. Derfor får vi hjelp fra landslagene til å fylle ut fire luker mer. Wingsuit Acro-laget har lagt opp, etter den flotte sølvmedaljen de fikk i år. Vi sitter igjen med Remi Damgaard, Blue Pelican, Zion og Agera. Sistnevnte skal ut i konkurranse i midten av desember, og vil derfor være en av de siste som blir publisert i kalenderen i år.

Norske Klubber

Bergen, Bodø, Føniks, Grenland, HaGL, Kjevik, Krigsskolen, Lesja, Nimbus, NTNU, Oslo

Rana, Stavanger, Tromsø, Troms,

Tønsberg, Veteranenes, Voss,

Voss Kroppsfykarlag

Frittfalls år

For frittfall, og meg som redaktør, har dette vært nok et år hvor det har vært vanskelig å planlegge kalender. Fordi jeg bor i Danmark. Jeg ville gjerne besøke Rana til påskeboogie, og regner med at iallefall skandinavia skulle være åpent til den tid. Det var langt fra sannheten. Heller ikke idrettsuka på Jarlsberg, i midten av Juni, ble mulig. Fritak for karantene for journalister ble tatt vekk. Jeg hadde til og med dansk koronapass, etter gjennomgått sykdom i April, men dette ble ikke akseptert av norske myndigheter til den tid. Men NM på Bjorli gikk i boks. Heldigvis.

Undertegnede, under NM på Bjorli
Undertegnede, under NM på Bjorli


NM på Bjorli var et stort høydepunkt. Mange deltakere, flott natur, og høyt sportslig nivå, gjorde dette til et av de beste NM noensinne. Jeg er stor tilhenger av at klubber som Tønsberg og Lesja kan samarbeide om et arrangement på denne størrelsen. Resultatet av at NM blir arrangert forskjellige steder, er at terskelen for å stille opp blir senket for nærliggende klubber. Og årets utgave av NM hadde flere klubber representert enn på mange år.

Kuer nær rullebanen, satte en midlertidig stopp for hopping, under årets NM
Kuer nær rullebanen, satte en midlertidig stopp for hopping, under årets NM

En av de andre største gledene ved å jobbe som redaktør, er kontakt med veteranenes fallskjermklubb sine medlemmer. Tidlig på året har frittfalls arkiver blitt publisert som PDF. Jeg hadde bare tilgang til de 18 siste årgangene digitalt. Men veteranene hadde tatt vare på alt fra første utgave i 1973, til og med 1985. Veteranene har også tatt vare på mye annen statistikk og dokumentasjon. En ambisjon for meg personlig, er å få et så komplett arkiv over NM-resultater som mulig.

Et annet høydepunkt, vil jeg trekke frem seksjonsmøtet og luftsportstinget. Førstnevnte var riktignok mer spennende enn det siste, men alt i alt var det utrolig fint å få være med til å se hvor mange engasjerte og dyktige frivillige mennesker vi har i sporten vår. Det eneste som manglet, var litt bedre tid til å diskutere noen av sakene mer i dybden.

Året 2021 var det andre året som ble preget av Koronapandemien. Men når historien skrives, er det ikke det vi kommer til å huske best. For året 2021 ble året hvor Zion vant VM-gull. Og når Norge i tilleg vant sølv i Wingsuit acro, et ungt Agera tok over tronen som de beste i FS4 i Norge, samt at vi hadde deltakelsesrekord i NM, kommer 2021 først og fremst til å stå i historiebøkene som et fantastisk idrettsår. Men hvem vet. Kanskje kan 2022 bli enda bedre. For det er VM neste år også. Zion fortsetter. Blue Pelican kommer etter all sannsynlighet tilbake på den internasjonale scenen. Og Agera, og Remi Damgaard er på vei opp!

Les mer om alle klubbene, og landslagutøverne, i frittfalls julekalender 2021.S

God advent.

Powered by Labrador CMS