Siri under luftsportuka på Starmoen.

Luftsportsuka 2022

Det handler om å bli inspirert og motivert av hverandres luftsport.

Publisert Sist oppdatert

Luftsportsuka blir arrangert hvert år på Starmoen flyplass utenfor Elevrum. Intensjonen med arrangementet er å skape en felles møteplass for alle som driver med luftsport, og å få vist frem alle NLF sine luftsportsaktivteter. Det handler om å bli inspirert og motivert av hverandres luftsports.

Endelig kunne Luftsportsuka bli arrangert uten pandemi og restriksjoner. Årets arrangement bestod av forskjellige foredrag, besøk fra Tollvesenet og Luftfartstilsynet, modellflyskole og konkurranser.

Fallskjermhoppingen ble organisert av Veteranenes Fallskjermklubb, og alles kjære LN-TSB løftet både sportshoppere og tandemer til alle høyder. Dessverre, så ble hopping fra Hercules kansellert på grunn av dårlig vær. Før uka starta var det meldt regn, regn og ennå mere regn. Men som Tom Brien fortalte så fint: Han har alltid hatt fint vær under Luftsportsuka, og dette året var heller ingen unntak.

Det var strålende sol fra torsdag til lørdagen, slik at det var fullt av muligheter til å få testet ut luftsportsaktivteter, slik som seilflytur, motorflytur, modellfly og flytur med NLF sitt EL-fly. Det ble arrangert presisjonskonkurranse for fly der både modellfly, seilfly, EL- fly, sportsfly og motorfly fikk konkurrere mot hverandre i presisjon med og uten motorkraft. Fallskjermhopperne fikk sin egen presisjonskonkurranse, der undertegnede gikk av med seieren.

Foto: Kristian Karset Broen
Foto: Kristian Karset Broen
Foto: Kristian Karset Broen
Foto: Kristian Karset Broen
Powered by Labrador CMS