Midnight Sun Boogie 2023

Fredag 14. juli var det klart for nok en eventyrlig boogie i Nord-Norge, nærmere bestemt på Elvenes flyplass i Indre Troms.

Publisert
Skjermflyging i midnattssol.

Etter flere år uten storfly slo vi i år til med en Pilatus Porter med plass til 10 hoppere, som vi anser som det perfekt flyet for vår boogie.

Vi har i en årrekke hatt denne flytypen tilstede på boogien, tidligere med I-CAKE og Valerio fra Italia, og i år med OY-PTR som ble kusket av Rasmus Thomsen og Esben Nielsen fra vår nye venneklubb Kolding Faldskærmsklubb i Danmark.

Porter side by side C182.

Alt var duket og klart for en fantastisk boogie, og for en boogie det ble. Nord-Norge vant på værmeldingen og til tross for hard konkurranse fra andre boogier og NM så dro vi mange glade hoppere til nord. Vi kunne blant annet lokke med vår tradisjonsrike innhopp i Spansdalen, med fjellflyging i midnattsol langs Spanstinden for de spesielt interesserte, hvor vi så landet på jordet til en hyggelig bonde. Dansken som hoppet inn kunne melde om at det var «fedt som faen» og at Himmelbjerget på 147 m ikke akkurat kunne måle seg med Spanstindens 1457 m, eller 4780 fot, spesielt ikke når han ble ledet inn langs tinden av fjellvante skjermflygere.

Spanstinden.
Alle som hoppet inn.

Det ble også gjort flere beachlandings på Norges smaleste strand ved siden av Norges største swoopepond! Kun en gikk i vannet i år etter å ha satset litt for hardt - men så skal også ryktene ha det til at han helgen før gjorde en magisk swoop over Altaelva.

Rasmus swooper.
Tommy swooper.

Våre dyktige instruktører har holdt diverse kurs i løpet av boogien og det har resultert i både nye A og B hoppere, og enda flere som har lært seg å pakke skjerm helt selv. Bare se hvor glade de den ferskeste A-hopperen Xenia Perino ble over å ha lært seg å pakke!

Xenia.

I tillegg fikk Tommy Botten lov å komme hjem igjen til sitt favoritthoppfelt og i følge han «norges beste boogie!»

Han holdt et utrolig innholdsrikt videregående skjermkjøringskurs hvor man i hele dalen kunne høre gleden av å bumpe skjerm med gode venner under kontrollerte forhold - du kan se for deg at både de lokale bøndene og sauene ble redde for hva slags Chewbacka lignende skapning som fløy høyt der oppe under skjerm.

I skjerm.
Martin i seletøy.

I tradisjontro så ble det også gjennomført flere forsøk på Arctic Circle Eight, en tradisjon som ble startet opp i 1978 av bl.a. vår tidligere HI Torbjørn Haugen. Målet er å sette en forhåndsbestemt åtterformasjon med minimum ett poeng, noe som var utfordrende med to C182 og som fortsatt viser seg å være utfordrende fra en Porter for enkelte. Ut av forsøkene så kunne vi i år innlemme 11 nye medlemmer som både fikk tildelt nummer, patch og en shot sake som seg tradisjon hør og bør:

#155: Marita Knudsen
#156: Martin Fagerheim
#157: Jenny K. Holmenes
#158: Tom K. Haslerud
#159: Tommy Botten
#160: Karl Ivar Lorentsen (Ikke tilstede)
#161: Steve Andreassen
#162: Ellen Aasgård
#163: Trygve Bakkehaug
#164: Lars Kristian Johanson (SE)
#165: Rasmus Thomsen (DK)Ikke tilstede))

Heller ikke i år klarte Espen Høst utfordringen, men han møtte heller ikke og du vet hva man sier - den som ikke møter på hoppfeltet får garantet ikke hoppet!

Seremoni.

Det var også flere som ble lurt til senere kvelder enn planlagt da de ikke innså at midnattssol boogie faktisk innebærer at sola ikke går ned og det ikke blir mørkt. Badestamp, badstue, bading og hyggelige folk bidro nok ikke akkurat til at folk ville legge seg tidlig, og her gjelder tommelfingerregelen: Hvis du ser sola stå opp bak Flåget så skal du IKKE på første løft - de som vet de vet ;)

Tracking.

Vi i Troms Fallskjermklubb vil rette en stor takk til alle sponsorer, og spesielt NLF som innvilget både arrangementsmidler og ungdomsmidler slik at vi i år kunne satse igjen etter 3 år med småfly, det betyr mye for en liten klubb i nord som driftes 100% på dugnad. Vi vil også takke alle som bidro til å gjøre årets boogie til en suksess, blant annet dyktige tandemmester og rigger Erik Vliegenthart, solstrålen Stavroula i manifest og Lorena for hurtige pakk.

Glade hoppere.

Det ble i år gjennomført over 1300 hopp, fordelt på på Porteren OY-PTR og vår egen Cessna 182 LN-SFK. Det hadde vi ikke klart uten alle som tok turen og vi vil takke alle deltakere som bidro til årets suksess, i tillegg til den gode stemning i nord norsk ånd, og mange fine fallskjermhopp sammen.

Vi håper samtlige sitter igjen med gode minner og en tung PBD, og ikke kan vente med å komme tilbake neste år!

Midnight Sun Boogie 2024 går av stabelen 14.07.23-28.07.24 og DU er velkommen til Elvenes! Eneste kriterier for deltagelse er at du tar med deg strålende humør, dugnadsånd, og gjerne en venn eller to. Du trenger ikke å hoppe en gang for her er alle velkomne!

Vi sees til neste år

- to ydmyke boogiegeneraler Jenny og Martin på vegne av Troms Fallskjermklubb

Siste løft før hopp.
Siste løft etter hopp.
Powered by Labrador CMS