Aleksander Berger-Bernthon og Sander Gudmestad.

Full fart med fulldriftsuker hos Skydive Viken

Mens andre hoppfelt på Østlandet var tidvis stengt eller uten fungerende fly i sommer ble det gjennomført mange hopp over Rakkestad i de to siste ukene av juli. Se bilder og les en stemningsrapport her!

Publisert

Sol, sol og mer sol

Skydive Viken

Værgudene var med oss i disse ukene, og av totalt ti planlagte hoppdager ble kun en dag kansellert - da alt regnet som kom disse to ukene kom på en og samme dag.

Hop n’ pop og blue skies. Jonas Gillingsrud noen sekunder etter exit.

Heldigvis var det stort sett strålende vær og de aller fleste dagene varte fra morgen til seint på kveld. Til sammen ble det i løpet av 9 hoppdager gjennomført 736 hopp, hvorav 28 tandemer - noe som er veldig gode tall etter en vårsesong som var preget av en del kanselleringer.

Godt besøk fra andre klubber

Fulldriftsukene på Rakkestad ble også godt besøkt av hoppere fra andre klubber, særlig fra Tønsberg og Oslo Fallskjermklubb som henholdsvis hadde stengt flyplass og fly ute av drift i disse ukene. Klubben fikk også en visitt fra tandeminstruktører fra Stavanger Fallskjermklubb og Oslo Fallskjermklubb, noe som hjalp stort på tandemkapasiteten.

Et besøk utenom det vanlige fikk vi også se da våre svenske venner fra Näsinge tok med seg sin PAC og gjorde et innhopp til Rakkestad. Ikke hver dag man ser 15 hoppere i lufta samtidig over Rakkestad!

Stort fly på besøk! Gjestehopperne fra Näsinge ankom med en PAC.

Elevhopping og nye I3-er

Spesielt hyggelig var det å se mange elever fra Tønsberg og Oslo som tok turen og gjorde sine siste nivå 8-hopp, utsjekker og nødvendige eksamener før A-lisens.

I tillegg var elever fra Nimbus også i luften, og her vil vi trekke frem vår egen superelev Anders som gjorde hele 21 hopp disse dagene og stod på fra morgen til kveld hver dag! Alle elevene gjorde også at de fleste av Nimbus sine ferske I3-er kunne komme godt i gang med hoppmestring for både line- og frittfall-elever, noe som kommer godt med fremover!

Speedstar over Rakkestads mange jorder.

Nytt klubbhus og pakketelt

Siden fjorårets sesong har Nimbus Fallskjermklubb etablert seg i nye lokaler på Rakkestad flyplass, som stadig blir oppgradert og utvidet av klubbens medlemmer.

I sommer har klubben fått på plass et kjempestort pakketelt med god plass til pakking, lagring av utstyr under hopping og manifest. Pakketeltet kom særlig godt til nytte når temperaturen steg opp mot 30 grader!

Nytt pakketelt på Rakkestad, med svenske gjestehoppere for anledningen.

Mer aktivitet fremover

Etter to sesonger preget av pandemi og lavere aktivitetsnivå enn normalt (særlig grunnkurs og tandem) har klubben i år kommet godt i gang med første halvdel av året og ser frem til fortsettelsen.

Nimbus Fallskjermklubb er en helårsklubb og gjennomfører hopping hver helg hele året og fortsetter aktiviteten med grunnkurs i både august og september. Det hoppes også onsdager frem til og med september.

Styret i klubben vil rette en stor takk til alle som bidro for å gjøre årets fulldriftsuker til en suksess - funjumpers, elever, instruktører, piloter, HL-er, HFL-er, manifest og tandeminstruktører - vi sees igjen på Rakkestad!

Blide hoppere etter sunsetload hos Skydive Viken. F.v. Amund Sæter, Ronny Haugen (foran), Lasse Skjennem, Kai Sellevold og Grete Kirsti Viste.
Powered by Labrador CMS