Offisiell medaljestatistikk åpne klasser

3. plass: Oslo Fallskjermklubb

1 Sølv

4. plass: Nimbus fallskjermklubb

1 Bronse

(tredjeplasser som samtidig er sisteplasser er ikke regnet med i den offisielle medaljestatistikken)

NM 2020 ble, som i fjor, fullført med fulle runder i alle disipliner en hel dag før tid. Værgudene har virkelig vært på vår side de siste to årene. Vi har kåret norgesmestere i sju forskjellige disipliner. Alle poengsummer og resultater finner dere her: http://www.intimescoring.com/InTime/InTimeMeetDetails.aspx?CID=53&DBID=1089&MID=29&IT=1

Historier fra tredje konkurransedag

Den tredje konkurransedagen har vært travel for mange. I wingsuit performance var Espen Fadnes klart foran, og han vant komfortabelt til slutt. Men han vant ikke alle rundene. Bronsevinner Remi Damgaard fik konkurransens høyeste fart i tredje runde speed, med 70,1 meter per sekund i horisontal fart. Det er svimlende 252,4 km/h. Andreas Hemli ble faktisk slått av Remi i både speed og time, men vant distance såpass klart at sølvet allikevel gikk til Andreas. Remi tok bronse med hjem til Tønsberg.

Espen Fadnes ble norsk mester i wingsuit performance, igjen

I FS4 ble det ingen forandring på resultatlistene. Punky Fish avsluttet meget sterkt, og ble norgesmestere. Agera manglet ett enkelt poeng for å nå målsetningen om et gjennomsnitt på 14 per hopp. 14 i snitt var summen som All Star Team vant NM 2019 med. Humleswing kom på en kofortabel tredjeplass, etter god hopping på slutten av konkurransen.

FS8 var helt jevnt om sølvmedaljen, bak suverene Norgies'ish 8. Og det ble Søndagsklubben som trakk det lengste strået. Tålmodighet, og flyging på level ble stikkordet for suksess for vossalaget. Restefest fra Nimbus endte på en tredjeplass.

Drama i FS4-Rekrutt

Det var aldri noen tvil om hvem som kom til å vinne FS4 rekrutt. Volare satte standarden tidlig, og så seg aldri tilbake. Men vi skrev i gårsdagens rapport at Viken Warriors holdt Urus på halvbetryggende avstand, og hadde andreplassen med 4 poengs margin. Urus gjorde et solid hopp i nest siste runde, men Viken Warriors gjorde en maktdemonstrasjon, og økte forspranget til 5 poeng før siste runde. Med fem poeng margin ville det i mange tilfeller vært avgjort, for lag som lå rundt 7-8 i snitt per runde. Men den siste runden var H-F-J, som er en veldig hurtig runde, med potensiale for veldig mange poeng. Volare fikk 21 poeng i siste runde, som er delt highscore i formasjonsøvelsene, med Punky Fish sin runde 6 i åpen klasse. Men Urus var også ekstremt sterke, med sine 18 poeng. Viken Warriors hadde ikke fullklaff, og måtte ta til takke med 8 poeng. Urus gikk dermed fra å ligge under med 5 poeng, til å vinne sølvmedaljen med 5 poeng over Viken Warriors. Maken til avslutning har vi hos frittfall.org aldri sett. Gratulerer til alle medaljevinnere med en god prestasjon.

Urus feirer med venner, etter den imponerende avslutningen

Ryktene går forresten om at Coach Kristoffer på Urus egentlig ikke var så opptatt av medaljer. Han hadde vedda en kasse vin med daglig leder i Tønsberg fallskjermklubb, om at Urus skulle snitte 7 på NM. Dette blir dyrt for Audun Wiik.

Freefly

Freefly open manglet spenning. Det var ganske klart hvem som lå an til hvilken plass. Men i stedet for en spennende konkurranse, fikk vi være vitne til ekstremt imponerende og estetiske hopp på storskjermen. Nivået på norsk freefly er skyhøyt. Zion er verdens beste lag, men Elysium imponerer også. Og Wild Bunch er på vei oppover. Aviatrix er et spennende lag med ambisjoner for fremtiden.

Zion på et treningshopp før NM

I tillegg var det hele 7 lag med i freefly rekrutt. Vel, egentlig 8, men en av vinnerkandidatene valgte å trekke seg, fordi dømmingen var for sen. Da tallene endelig kom inn, lå team chop-chop bare 0.3 poeng bak lederen, med kun en runde igjen.

"Hvis man skal vinne må man møte opp" har Lise Nansen sagt. Og noen som møtte opp, var FU2020. De vant komfortabelt, etter å ha hoppet samtlige seks runder. Sterkt, med tanke på at de var nummer fire etter første runde. Vedvarande svakt lag lå lenge an til en sølvmedalje, men hadde en dårlig runde 5, og Bulken IL gikk forbi. Sistnevnte økte avstanden i siste runde, og endte opp på sølvplass. Vedvarande svakt lag fikk dermed en bronsemedalje.

Nybegynner FS/FF

Team stand up behold ledelsen hele veien gjennom konkurransen, og ble norgesmestere. Åkerlandingslaget behold også sin plass, og tok sølv. Yellow birds fra tønsberg forsvarte også sin posisjon, og tok bronsen. Men Beauty and the beast fra Voss var heller ikke langt bak. Det var imponerende prestasjoner av ferske hoppere over hele linja! Vi håper at flere vil benytte seg av denne grenen fremover.

Ettersom konkurransen er ferdig, kommer det ikke en stemningsrapport i morgen. Men det vil komme en oppsummering, med mye bilder, fra premieutdeling og fest, i løpet av helgen. Takk til Voss fallskjermklubb for et effektivt og godt gjennomført NM 2020! Og gratulerer til alle utøvere.