Skygod Larsen XO fra Tromsø, på vei til Jump-Off
Skygod Larsen XO fra Tromsø, på vei til Jump-Off

NM Dag 4

Jump-off med 3 lag involvert!

Publisert

NM 2021's siste konkurransedag er avsluttet. Alle disipliner hadde fått gjennomført alle runder allerede tidlig på ettermiddagen, lørdag 24. juli. Dette er tredje året på rad med perfekt vær for gjennomføring av NM. Og det ble drama til siste stund i flere disipliner.

Freefly Open

Det ble rapportert i går at freefly var ferdig hoppet, men ikke dømt. Nå er siste runde klar. Våre nye norgesmestere er de samme som de siste seks årene. Zion tar sitt syvende NM-gull på rad i disiplinen. Nå gleder mange seg til å se dem i VM i Russland i august.
Wild Bunch Freefly Gang var marginalt foran Aviatrix før siste runde. Men som i de tidligere frirundene, ble Aviatrix for sterke for Wild Bunch. Jentene fra aviatrix gikk dermed av med sølvet, mens Wild Bunch tok bronsen. Dette var Wild Bunch sin tredje bronse på rad i NM. Aviatrix rykket opp fra en fjerdeplass i fjor.

FS4 Open

Det har lenge vært klart at Agera var det sterkeste laget i årets NM. De endte opp med en veldig bra score. 16,9 er det høyeste snittet siden Norgies vant i 2017. Det nye landslaget har helt klart levert en prestasjon verdig deres nye status. Blue Bellycan sikret sølvmedaljen. I kampen om bronsen trakk Humleswing seg, etter at Anna Fasting fikk en skade på hånden under et åtterhopp i går kveld. Dermed stod kampen mellom BT 4.0 og Mixed Trouble. Sistnevnte ble det sterkeste laget til slutt.

FS8

I FS8 ble det størst drama. Illegal Aliens vant gullet komfortabelt. NTNU prøver FS8 rykket opp til sølv, etter at Eight Awesome People ikke fikk omgjort sin status som gjestelag. Bronsen stod derfor mellom Skygod Larsen XO fra Tromsø, Lesja Innkjøpslag på hjemmebane, og overraskelseslaget Posterbabes fra Tønsberg, som tok igjen de førstnevnte, etter en 2-poenger i siste runde. Det betød at hele tre lag måtte i jump-off om en medalje. Det siste og avgjørende hoppet var A-14-D. A er caterpillar, som betyr en rekke av åtte hoppere som holder fast i begge benene til den foran. Dette er uten tvil den vanskeligste formasjonen i hele FS8-divepoolen. Den er ekstremt vanskelig å holde stabil, med mindre man har veldig erfarne hoppere på laget. Lesjalaget klarte den ikke. Tromsølaget var veldig nærme, og fløy veldig fint. Dessverre kollapset formasjonen før den var helt komplett. Posterbabes fra Tønsberg gjorde et ærlig forsøk, men innså at det ikke gikk, og gikk videre til poeng nummer 2, som var mer overkommelig. Posterbabes klarte å bygge en komplett open accordian, fikk ett poeng, og vant bronsemedaljen. Ikke verst for laget som lenge lå helt sist i feltet av 7 lag.

VFS-2

VFS-2 er prøvegren på NM, og det kåres derfor ikke offisiell norgesmester. Osloblues vant komfortabelt. Blue Penguins fra Tønsberg beholdt også sin andreplass, etter en overbevisende runde 5. Grenland hotshots sikret også sin tredjeplass, med større margin enn det var etter tredje konkurransedag. Med andre ord ingen forandring i rekkefølgen her.

VFS

Blue pelican imponerer, med NM's høyeste snitt i en FS-disiplin. I en sport hvor vanlig dødelige har problemer med å bygge selv ett poeng, har landslaget fått 18,3. Dette til tross for at flere av lagets utøvere har gått back-2-back med deltagelse i mange forskjellige disipliner. Domesticated Dudes sine totalt 4 poeng, er også imponerende. Det er lov til å håpe at årets nyvinning, VFS-2 kan føre til flere lag i VFS i fremtiden. Toppen er god. Bredden er forhåpentligvis på vei!

Avslutning

NM avsluttes nå med premieutdeling og bankett. Frittfall kommer ikke til å rapportere fra denne umiddelbart. Men i løpet av neste uke kommer det bildespesialer, og rapporter fra forskjellige perspektiver fra årets NM. Alt i alt har det vært et meget vellykket arrangement av Lesja og Tønsberg fallskjermklubber.

Powered by Labrador CMS