Ivar Kristoffersen (100) er norges eldste vindtunnelflyger
Ivar Kristoffersen (100) er norges eldste vindtunnelflyger

100-åring i vindtunnel

Ivar Kristoffersen slo sin egen norgesrekord

Publisert

Ivar Kristoffersen har levd et langt liv, med mer action enn de fleste. Han har blant annet kjempet mot nazistene under andre verdenskrig. På søndag tok Ivar Kristoffersen med seg barn, barnebarn og oldebarn til Voss Vind, for å vise dem hvordan det skal gjøres. Han har nå satt ny norsk rekord, som den eldste vindtunnelflygeren noensinne. En rekord han hadde fra før av, satt i en alder av 94 år.

Kristoffersen er tidligere fallskjermhopper. Han har 166 hopp fordelt over 12 år, men det er nesten 40 år siden han hoppet sitt siste hopp. Han husker ikke helt sikkert hvorfor han sluttet med fallskjermhopping, men kanskje fordi han ble trøtt, eller ikke klarte å vedlikeholde papirene. Han var 61 år den gangen.

Ivar Kristoffersen med diplom for ny norsk rekord, som norges eldste vindtunnelflyger
Ivar Kristoffersen med diplom for ny norsk rekord, som norges eldste vindtunnelflyger

Rolf Didrik Hexeberg, fra freefly-laget Elysium, jobber i Voss Vind, og var til stede da Kristoffersen satte ny norsk rekord:

han er jo flinkere enn en gjennomsnittlig 40 åring!

Rolf Didrik Hexeberg, tunnelinstruktør

«Det var veldig bra! Fyren er jo bedre i lufta enn til fots. Han var her jo tidligere og fløy når han var 94 år, og kom nå tilbake for å slå rekorden. Nå har han forbedret sin egen norgesrekord, men der er en 102 åring fra Storbritannia som har verdensrekorden. Ivar Kristoffersen er også tidligere fallskjermhopper og var med i Bergen fallskjermklubb siden starten. Han hoppet fallskjerm fra 1970- 1982 (startet som 50 åring) og gjorde 166 hopp. Frittfallposisjonen sitter hvertfall fremdeles og han er jo flinkere enn en gjennomsnittlig 40 åring!»

Powered by Labrador CMS