Ben Tomkins flyr over Voss

Påminnelser før sesongstart

Det nærmer seg sesongstart og hovedinstruktur Jarle Hus har noen påminnelser til alle fallskjermhoppere der ute.

Publisert

Utstyr og lisens

Nå nærmer det seg fort sesongstart her, og jeg har et par arbeidsoppgaver til dere. Ta frem utstyret ditt, sjekk om du trenger HK og service på nødåpner. Det er på tide å booke nå! Så skal du logge deg inn på minidrett og se at du har betalt medlemskap, lisens og forsikring. Vi godkjenner søknader om fornyelse ukentlig, så du trenger ikke bombardere instruktører med meldinger!

Mål for sesongen

Sett deg selv et personlig mål for sesongen for antall hopp du vil utføre og hvilke ferdigheter du ønsker å trene på. Da blir sesongen enda mer innholdsrik. Kjenner du at du er klar for å hoppe i grupper, sjekk ut terminlista for hvilke arrangement som vil passe for deg. Mitt råd til deg er å alltid legge inn tilstrekkelig med hopp hvor du får øvd på å fly skjermen din og finjustere presisjonslandinger.

Øv på nødprosedyre, rutiner og uforutsette problemer

Ta på treningsseletøy og gjennomfør noen nødprosedyrer. Husk å benytt samme type håndtak som du har på egen rigg.

Verifiser og tren på problemer som tvinn på liner, innslåtte endeceller/treg åpning, fastlåst styrehåndtak.

Ta deg selv gjennom rutiner for housekeeping. Alltid sjekk fritt luftrom før man begynner på housekeeping.

Planlegg og visualiser skjermturen din for planlagt landingspunkt. Legg med what if scenario: Lang spot, utelanding, reservetrekk osv.

Sjekk instrumenter

Sjekk batteri på høydemålere, verifiser at de skrus på.

Sjekk at dytter/akustisk høydemåler er innstilt på riktig varslingshøyder, dog spesielt med tanke på hard deck høyden din. Vær tro mot deg selv og sett hard deck høyden til din laveste høyde for å utføre nødprosedyre.

Sjekk at nødåpner er riktig innstilt. Spesielt viktig å verifisere riktig modus og at den er stilt inn på riktig høyde. Vigil sin nødåpner har ikke automatisk tilbakestilling av høyde til 0 slik som Airtec sin nødåpner. Så her må du selv justere den til riktig høyde, som vil være 0 på ditt hoppfelt.

Airmanship

Ta vare på hverandre og gi beskjed om noe føles rart/føles riktig, ser feil ut/ser bra ut, oppleves utrygt/oppleves trygt.

Respekter hverandre og respekter at vi er forskjellige.

Spør hvis du er i tvil!

HI, HI plan, HI sikkerhetsbrief

Jeg gleder meg skikkelig til sesongstart og ikke minst til å se dere alle igjen etter vinteren.

Les Hi plan når den er publisert og les også gjerne andre hoppfelt sin HI plan. Her er det mange gode momenter og fokusområder som er erfart fra 2021 sesongen.

Møt opp på sikkerhetsbrief på åpningshelgen. Her vil vi dele erfaringer, tips og råd til sesongstart, men også hvilke forventninger vi har til våre medlemmers oppførsel i luften og på bakken etter hopping.

Vi ses snart!

Powered by Labrador CMS