Pass the Pullup: Odd Pedersen

I denne runden med Pass the Pullup finner du råd om både rundskjerm og parforhold.

Publisert Sist oppdatert

ODD PEDERSEN

Alder: 41

Kursår: 2002

Antall hopp: 3000 ish (har ikke helt oversikt)

Lisenser: D,Tandem, AFF, I1

Favoritthopp: Tracking og AFF

Favorittklubb: Elsker at vi har ett mangfold av klubber i Norge, men er jo veldig glad i Kjevik hvor jeg begynte min karriere

Hvordan startet din fallskjermkarriere?

Linekurs i 2002 på Kjevik med Espen Gundersen (ikke han i OFSK) som hoppmester, fikk beskjed om å presse mer å se etter flyet, forøvrig ett godt råd den dag i dag.

Hva hadde du gjort dersom du ikke hoppet fallskjerm?

Aner ikke, hadde sikkert vært noe mye mindre fornuftig.

Hva er ditt pinligste fallskjermøyeblikk?

Her er det dessverre for meg mange å ta av, kan jo nevne at jeg ved ett innhopp i Kristiansand sentrum for mange år siden tredde skjermen over en lyktestolpe helt i slutten av flar'en, Jeg stod trygt på bakken, med hele skjermen godt plassert over stolpen, til stor underholdning for alle rundt.

Om du kunne tatt med deg hvem som helst i verden på et fallskjermhopp, hvem ville det vært og hvorfor?

Min samboer Henrik, som heldigvis har begynt å hoppe. Forøvrig også mitt beste (og eneste) råd for parforhold, samlivet blir lettere om begge hopper.

Hva er det dummeste hoppet du har blitt med på?

Her har jeg også en ganske god liste å ta av, for det meste ting man kan le av, men også noen tilfeller hvor jeg tenker at jeg rett og slett var dum.

Gjorde blant annet ett hopp med rundskjerm i Estland for mange år siden, med gammelt russisk militært utstyr, var naturlig nok bakfull og hoppet i sandaler. Instruksjonen ble holdt til ett absolutt minimum og gitt under påseling. Vi ble sluppet av i 400 meters høyde med beskjed om å trekke i snoren (bokstavelig talt) etter 3-5 sekunder. Skjermen fungerte som den skulle, men ett hopp i gammel rundskjerm gjør absolutt at man ser gleden av mer moderne firkantskjermer i ettertid.

Landet knallhardt på ett jorde og dette er vel forsåvidt også det eneste hoppet jeg kan huske å ha brukt landingsfall på i løpet av min karriere.

Anbefaler andre som vil prøve rundskjerm en litt mer systematisk tilnærming og bedre skotøy.

Hvem ser du opp til og hvorfor?

Jeg har vært heldig å truffet mange veldig bra folk i løpet av min tid i hopping, ett av mine store forbilder innenfor hopping må være Belgy som har jobbet noen sesonger i Tønsberg. Med nesten 25.000 hopp og over 5.000 AFF tar han seg ennå veldig god tid til hver elev, tilpasser instruksjonen og ikke minst, er ennå selvkritisk og analyserer hva han kunne gjort bedre på hoppene. Som fersk AFF instruktør har det vært svært lærerikt og givende å få lov til å hoppe sammen med noen som er så erfarne.

Hva skal du gjøre etter du er ferdig med å svare på spørsmålene?

Rydde i uthuset og vedstabelen (hurra!).

Hvem sender du pullupen videre til?

Sender den videre til Elin Risvik (Kristiansen), som garantert har mye gøy å komme med til denne spalten, og som også lærte meg mye både smart og kanskje ikke så smart innenfor luftsportens gleder

Ditt spørsmål til neste person:

Hva var din gamle epostadresse ?

Powered by Labrador CMS