Pass the Pullup

Pass the Pullup er en ny, fast spalte i Frittfall med uhøytidelige spørsmål som blir sendt videre fra person til person.

Publisert Sist oppdatert

STINE SOLBERG

Alder: 29

Kursår: 2016

Antall hopp: 1200

Lisenser: C, I3

Favoritthopp: Tracking/dynamisk og såklart laghopping

Favorittklubb: Gudvangen FSK

Hvordan startet din fallskjermkarriere?
Ganske morsom historie egentlig. Det kan du lese om her!

Hva hadde du gjort dersom du ikke hoppet fallskjerm?
Forhåpentligvis hadde jeg hatt omtrent samme livsstilen som i dag. Jeg håper jeg hadde hatt en jobb med mye frihet som jeg trives i, reist mye, stått på ski, vært på fjellet.

Hva er ditt pinligste fallskjermøyeblikk?
Jeg gjorde mitt AFF nivå 7 og under briefingen ba instruktøren meg om å ta en ekstra salto dersom jeg hadde tid og fortsatt var over 7000 fot. Jeg ble så fokusert på at jeg kanskje skulle ta to saltoer på hoppet at når instruktøren viste meg to fingre i frittfall sjekket jeg høyden min, så at høydemåleren viste 7000-og-noe fot og ristet på hodet. Han viste samme tegn igjen og jeg ristet på hodet, overbevist om at han testet om jeg var høydebevisst. En tredje gang og jeg fortsatte å se på høyden og riste på hodet, stolt over at jeg ikke lot meg lure. Rett etter jeg fikk skjerm innså jeg at han ville at jeg skulle strekke på beina. Når jeg landet ville jeg helst synke ned i jorden og jeg var overbevist om at jeg ikke fikk gå videre til nivå 8. Instruktøren lo heldigvis av det og godkjente hoppet likevel. Om ikke annet var jeg hvertfall høydebevisst.

Om du kunne tatt med deg hvem som helst i verden på et fallskjermhopp, hvem ville det vært og hvorfor?
Det måtte blitt noen som bruker tiden sin på å irriterer seg over fallskjermhopping- og hoppere. De trenger helt klart litt mer glede i livet og kanskje de hadde fått en større forståelse hvor hvorfor vi driver med det vi gjør.

Hva er det dummeste hoppet du har blitt med på?
Skulle gjerne hatt noe morsomt å komme med her, men må nok bare si at det er de gangene jeg har tenkt “aaah, er det egentlig så fine forhold?” og gått opp likevel. Så bruker man hele flyturen på å grue seg, frittfallet går dårlig fordi man ikke er fokusert og skjermturen er dritt og man vil egentlig bare komme seg ned på trygg grunn igjen.

Alle har våknet svett med høy puls etter et fallskjermmareritt. Hva er det du har drømt?
Jeg drømte ofte at jeg ikke nådde opp til styrelinene mine, muligens fordi det meste av leieutstyr var ganske stort når jeg begynte å hoppe. Jeg har også drømt flere ganger at jeg lander med et brak og etterlater et krater i elevjordet på Voss fordi jeg ikke har fått skjerm. Etterpå reiser jeg meg opp, børster av meg dritten og er skikkelig flau og redd for at noen skal ha sett det og kjefte på meg. Derfor drar jeg ut skjermen og slenger den over skulderen før jeg rusler oppover.

Hvem ser du opp til?
Jeg ser opp til de som løfter andre opp og frem. Det finnes mange av de i fallskjermmiljøet!

Hva skal du gjøre etter du er ferdig å svare på spørsmålene?
Drikke en kopp te og lese de siste sidene av “The Inner Game of Tennis” før jeg skal sove.

Hvem sender du pullupen videre til?
SU-leder Harald Kvande.

Powered by Labrador CMS