Spente flyvere før rekordhoppet 1. juli.

Tidenes første norgesrekord i vingedraktformasjon

16 norske vingedraktflyvere fløy i en diamantformasjon over Voss klokken 15:00, 1. juli. Formasjonen var lett å se fra bakken, og med Egil Bye på mikrofon, kunne publikum med egne øyne se et historisk øyeblikk for det norske vingedraktmiljøet.

Publisert Sist oppdatert

Vingedrakt og rekorder

Regler: En rekord i storformasjon i vingedrakt innebærer ikke å holde grep. Dommerne benytter seg av en grid som legges over formasjonen. Hver flyver har en dedikert grid og må holde sin posisjon ved bruk av minst to referanser i hoppere rundt seg.

Vingedrakt: En rekord kan settes med alle typer vingedrakter, men det vil lønne seg at alle i formasjonen har omkring den samme størrelsen på vingene. Under denne rekorden ble det benyttet store/avanserte dresser.

Rekorder: Verdensrekorden i vingedrakt storformasjon er 61 personer og ble satt over Skydive Perris i 2015. Alle senere forsøk dessverre har mislyktes grunnet vanskelige værforhold.

Her er det offisielle beviset på at vi nå har en norsk rekord i vingedrakt storformasjon.

Amber Forte var kameraansvarlig for rekorden og hun var på intercom med Espen Fadnes som ledet formasjonen. Amber bekreftet at formasjonen trolig var godkjent i god tid før separasjonen i 6000 fot. Dette førte til et jublende kroppspråk hos Espen, som også smittet over på andre i formasjonen. På bakken var det smil og glede å se. Hopperne hadde møtt hverandre under en treningscamp i Tønsberg to uker tidligere, og videre brukt to dager på Voss med mange nesten-forsøk. Det lå mye arbeid og nerver bak dette øyeblikket.

Inne på kafeen på Voss Fallskjermklubb samlet hopperne seg, mens Amber gikk gjennom video for å få formasjonen bekreftet. Samtidig ble video, stillbilde og liste over deltakere sendt over til FAI dommer Mike Pennock, som ventet spent hjemme i Nederland. Kort tid senere leste Espen opp reglene for en godkjent formasjon under FAIs retningslinjer (se video), etterfulgt av et historisk bilde.

I dette øyeblikket ble det klart at det nå er en offisiell norsk rekord.

Pennock kunne bekrefte det alle så: Den første norske rekorden i vingedrakt storformasjon er på 16 personer. De 16+1 (kamera) rekordholderne er: Vigdis Haukås, Espen Aanesen, Erik Aasen, Erik Christiansen, Espen Fadnes, Amber Forte, Svein Myrabø, Bjørn Egil Falkenberg, Isak Opedal, Andreas Løvtuft, Richard Henriksen, Alexander Sanden, Jonas Carlstedt, Ulrik Weum, Arne Sandsether, Andreas Hemli, Ruben Kollen-Engen.

Det var en stor opplevelse å få så mange samlet og nå et stort mål. Mange av oss opplevde dette som veldig givende og utfordrende. Vi ønsker derfor å sikte mot nye rekorder, og sikter mot en større rekord med bruk av to fly i 2024. Hvis du er nysgjerrig på hva som skal til for å få bli med så kan du sende epost til espenfadnes@gmail.com.

Etter rekorden tok alle sammen på seg streamers i PRIDE farger og fløy formasjonen som en demo over festivalteltet i Voss sentrum.
Powered by Labrador CMS