Remi I Russland, i forbindelse med VM 2021
Remi I Russland, i forbindelse med VM 2021

Remi Damgaard

5. desember: Årsrapport 2021 fra wingsuit-landslagshopperen

Publisert Sist oppdatert

Remi Damgaard

  • Tidligere småflypilot
  • Har konkurrert innen karate/martial arts og presisjonsflyging.
  • Fallskjermhopper siden 2015

Mitt første wingsuithopp ble gjort våren 2017. En drøm ble til virkelighet, og jeg oppdaget hvor vanvittig fantastisk det var å faktisk være flyet selv, istedenfor å fly flyet. Siden den gang har det blitt over 1300 wingsuitflyginger. Det føles fortsatt uvirkelig å kunne fly på ordentlig med bare kroppen i en drakt.

Jeg begynte å delta i konkurranser i wingsuit performance i 2018, og har siden reist rundt og deltatt i konkurranser i inn og utland (mest utland). Det begynte med NM i august 2018. Deretter, i 2019 deltok jeg i konkurranser i Tyskland, Italia, England, Sverige m.fl.

I årene etterpå har jeg fulgt egen strategi om delta i flest mulig konkurranser i inn og utland ved siden av vanlig trening, for å opparbeide mest mulig konkurranseerfaring. Denne strategien har båret frukter og det har vært sanket medaljer i Italia, Sverige, Danmark, og Norge.

Etter søknad og opptaksprøver høsten 2020 kom jeg med som fast medlem på landslaget fra 2021.

Det å fly wingsuit performance har flere klare fordeler for wingsuitere enn å bare bli gode i konkurranse. Det å kjenne sitt eget potensiale når det gjelder distanse, hastighet og tid har også sikkerhetsaspekt i seg ved at man blir tryggere på egen faktisk ytelse/potensiale. Ved trening kan fasit avleses fra Flysight (GPS-enhet) på bakken etter hver økt.

Remi på NM 2021, på Bjorli
Remi på NM 2021, på Bjorli

Sesongen 2021

Den opprinnelige planen 2021 var å fortsette som tidligere med mye trening og planen var 300 performance treningshopp, pluss deltagelse i konkurranser i utlandet. Mye måtte justeres pga Korona. Jeg kom som alle andre i Norge sent i gang med sesongen 2021. Det var lite muligheter til trening i utlandet.

Når det først åpnet opp for hopping i Norge var jeg ikke vond å be, og ga jeg full gass fra dag en. Oppsummert ble det flere treningshopp i 2021 enn noen gang, med 350 hopp totalt.

Sesongens målsetning var å bli målbart mye bedre enn i fjor ved å legge mer kvalitet inn i treningen i kombinasjon med mengdetrening. I godt samarbeid med klubber og piloter har det latt seg gjøre, og resultatene er oppadgående. Videre hadde jeg planer om å delta i flere internasjonale konkurranser.

I NM på Bjorli ble det sølv på meg med Espen Fadnes på første og Andreas Hemli på tredje plass. Årets viktigste konkurranse var VM i Sibir, Russland. Det ble mye grubling og usikkerhet rundt beslutningen om å reise eller ikke. Jeg falt ned på beslutningen om å delta og det ble en minneverdig opplevelse. Det gikk ganske bra i første 2/3 delen av konkurransen. Under siste del gjorde jeg en feilbedømming av forholdene og havnet i en situasjon hvor jeg tapte tid og fikk poengtrekk for å havne utenfor banen. Jeg raste derfor ned på resultatlistene. Til tross for dette endte jeg opp på en 18. plass av i alt 36 VM-konkurrenter.

Plan for 2022

Planen for neste sesong er å fortsette å gønne på med masse kvalitetstrening, trening med mening. Det helt store målet i tillegg til NM er VM i Arizona i slutten av oktober. Det gleder jeg meg stort til og skal gå fullstendig all in.

Remi i Tanay, Russland, på VM 2021
Remi i Tanay, Russland, på VM 2021

Hvordan starter man med Wingsuit Performance?

Nye eller erfarne wingsuitere kan lese seg litt opp på hvordan performance wingsuit gjennomføres, anskaffe en Flysight og starte egentreningen. Det er lettere enn man tror. Dersom man er usikker spør noen som har erfaring med dette.

Jeg kan kontaktes og jeg kommer til å arrangere trening i performance sammen med interesserte i løpet av 2022. Jeg er for tiden den eneste på landslaget i denne grenen og hjelper gjerne med introduksjon til performance for seriøst interesserte. Veien kan være kort til suksess for den som er målbevisst.

God jul!

Powered by Labrador CMS