Glade gutter som har startet sesongen på Bømoen.

Sesongstart - Materiell

Materiellsjef i SU, Anders Opsal Mæland, har samlet noen ting du bør tenke på i forbindelse med sesongstart.

Publisert

Pakk hovedskjermen din på nytt. Har den ligget pakket lenge, kleber duken seg litt ekstra sammen, og strikker har kanskje blitt morkne. I fjor kom en ny type strikk på markedet, som man mistenker holder seg dårligere enn før, så hold et ekstra øye med disse. Har hovedskjermen din vært pakket i mer enn 6 måneder er den heller ikke luftdyktig lenger, men det er fin praksis å pakke den på nytt uansett. Er du litt rusten på pakkingen etter din første fallskjerm-vinter, bør du kanskje vente til du er på feltet og har tilgang på instruktører.

Batterier. Sannsynligheten er stor for at dytter og høydemåler trenger nye batterier etter vinteren. Sørg for å skifte dem i god tid før hopping, så slipper du usikkerheten og stressmomentet med å hoppe med utstyr som ikke er bra. Du vil takke deg selv.

Hovedkontroll, nødåpner, linebytte. Dette er kanskje litt sent å tenke på nå, men det kan være lurt å friske opp statusen på disse komponentene så sesongen kan planlegges. Dette er saker som har potensiale til å sette riggen din på bakken i flere måneder.

Rutiner for utstyrssjekk. Dette er jo ting som man gjør før vært hopp, men etter vinteren har man kanskje kommet litt ut av rutinene. Et godt tips er å lese seg litt opp på det for repetisjon, eller gjøre utstyrssjekk sammen med en venn/instruktør.

Kulde. Hopping ved sesongstart er som regel ganske kaldt. Planlegg påkledningen din godt, slik at den ikke går på bekostning av sikkerheten. Jo tykkere hansker du har, jo vanskeligere er det å trekke skjerm og håndtere feilfunksjoner. En del jakker har strammesnorer i livet og rundt hetten som må gjemmes bort, eller lommer som kan fange håndtakene dine. Velger du bort den trange hoppdressen for å få plass til dobbelt ullundertøy må du passe på slikt.

Og kanskje hoppdressen din trenger en vask?

Powered by Labrador CMS